Lifestyle

Ljepota i zdravlje

Loše navike koje uzrokuju borice oko očiju

Loše navike koje uzrokuju borice oko očiju

Ovim navikama povećavate šansu da dobijete bore

Bore oko očiju su nasljedne. Međutim, sve ovisi o tipu kože koji ste naslijedili - elastičnost kože, boja. Prema tim tendencijama ovisi hoćete li imati više ili manje bora na svom licu. Ali uz to, važnu su i okolni čimbenici koji utječu na lice puno više od same genetike. Imajte kontrolu nad time što se događa s vašim licem uz pomoć malih svakodnevnih navika koje ćete promijeniti. I uvijek imajte na umu da vi sami možete promijeniti puno toga kada se radi o vašem tijelu - vi ste njegov gospodar.

 

Odstranjivač šminke oko očiju

Pripazite kada skidate šminku oko očiju. Intenzivno trljanje neće vam donijeti koristi zbog toga što je koža na tom dijelu lica jako tanka i osjetljiva pa budite izrazito nježne. Prije nego počnete skidati šminku oko očiju, ostavite sredstvo na očima par sekundi i tada lagano počnite skidati šminku. Ako čistite šminku pomoću vlažnih maramica, prvo ih stavite malo pod vodu ako nisu dovoljno mokre i zatim krenite laganim potezima po očima.

Depilacija obrva

Iako malo, ima onih žena koje to rade. Ako ste jedna od njih, odmah prestanite. Istezanje i povlačenje kože iznad očiju nikako nije dobro, a za sređivanje obrva ima puno boljih načina od ovog. Također, ako imate urasle dlake u području obrva, pokušajte da to područje ne izložite još većoj upali jer ćete samo napraviti veliku štetu svom licu.

Lažne trepavice

Znamo da želite izgledati seksi i privlačno, međutim, jeste li svjesni što radite svojim očima i koži prilikom nanošenja lažnih trepavica? Isto kao i kod depilacije, istezanje i povlačenje kože ne mogu donijeti ništa dobroga, već samo stvoriti nove bore i rasteći kožu.

Kontaktne leće

Svatko tko nosi leće ima svoj princip kako ih stavlja. Ali, budite svjesni da i to utječe na sadržaj vaše kože, bore na licu, oči i ostalo. Sve što je važno jest da budete svjesni kako stavljate leće i da taj postupak nije nimalo bezazlen kako se čini.

Sunčane naočale

Uvijek sa sobom nosite dodatan par sunčanih naočala. Kakve god bile, zaštitit će vas od škiljenja i nepotrebnog naprezanja očiju, a time i kože na licu. A vjerujte, što više škiljite to više bora dobivate. Nosite polarizirane naočale jer će vam za to biti zahvalne vaše oči i koža.

Dnevne kreme za sunčanje

Ako budete u mogućnosti da birate, uvijek odaberite kremu sa zaštitnim faktorom, bez previše razmišljanja i oklijevanja. Velika je prednost što danas možete bez problema pronaći kreme i pudere koji u sebi imaju zaštitni faktor.

Pozicija spavanja

Nećete utjecati na svoju ljepotu ako spavate na trbuhu ili boku. Naučite spavati na leđima, a što manje na licu jer time samo štetite svom licu i pogodujete razvitku bora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.