Lifestyle

Za pripremu vam trebaju samo med, brašno i biljno ulje

Pronašli smo savršen lijek protiv kašlja koji se ne mora ni popiti ni pojesti!

 Pronašli smo savršen lijek protiv kašlja koji se ne mora ni popiti ni pojesti!

U moru recepata kako napraviti prirodan i okusom ugodan lijek protiv kašlja pronašli smo jedan koji ne zahtjeva mnogo vremena za pripremu, radi se od sami tri sastojka koje sto posto imate u kući, a dijete ga ne mora ni popiti ni pojesti!

Riječ je o oblozima na bazi meda koji se djetetu jednostavno zalijepe na prsa i to samo jednu večer prije spavanja. Kako navode na portalu Uspesnazena.com ovaj će oblog u samo jednom danu uspješno izliječiti čak i najjači kašalj oblozi se mogu stavljati i na bebe starie od šest mjeseci, a mogu ga koristiti i odrasli.

Za pripremu vam trebaju samo med, brašno i biljno ulje - u malim količinama jer se rade samo za jednokratnu upotrebu. Uz smjesu bit će vam potrebna i jedna salveta (da razveselite dijete može i neka šarena, ili s njihovim omiljenim likovima), zatim mala gaza i ona medicinska ljepljiva traka.

Bit ovog ljeka leži naravno u medu koje je odličan prirodni saveznik protiv kašlja, a njegovo je djelovanje jako čak i ako se ne uzima oralnim putem. Barem tako kažu oni koji se kunu da su se upravo ovakvi oblozi od davnina koristili za liječenje kašlja, posebno onda kada je kašalj bio toliko jak da ga se moralo utišati bez čekanja.

Zato ukoliko vaše dijete, suprug, baka, vi sami, više nemožete zaustaviti grozan kašalj posegnite za ovom provjerenom narodnom medicinom.

Ima doduše nekoliko stvari na koje morate pripaziti, a što zapravo samo dokazuje koliko je lijek jak i djelotvoran. Primjerice - za manju djecu oblog koristite samo nekoliko sati, najbolje dok dijete spava, dok ga odrasle osobe mogu imati tijekom cijele noći.

Dijete će se prilikom nošenja obloga vjerojatno obilno znojiti pa budite spremni čak i na presvlačenje posteljine, a s obzirom da je lijek prilično jak pazite da oblog ne stavite direktno na područje srca. I još nešto - kako ovaj lijek utječe na lagano zagrijavanje organizma ne smije se koristiti ukoliko dijee ima temperaturu.

Potrebno je paziti i na to da dijete ili osoba koja će koristiti oblog nije alergična na med i proizvode od meda, a ukoliko do sada niste davali djetetu med svakako provjeravajte da ispod obloga ne bi nastao otok ili neka druga alergijska reakcija.

Priprema je inače vrlo jednostavna - u malo brašna stavite još manje meda i dobro umiješajte smjesu da dobijete gumastu masu koju možete držati u ruci bez da se lijepi za prste, a potom joj dodajte mrvicu bilo kojeg biljnog ulja te ponovo uvaljajte u brašno - kao da ga panirate.

Pobrašnjenu smjesu prvo zamotajte u salvetu pa potom u gazu i tako zalijepite djetetu na prsa, ili na leđa. Svejedno je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.