Lifestyle

Donacije

Humanitarna akcija "Toys in action Zagreb"

 Humanitarna akcija

Igračke se mogu donirati na nekoliko lokacija u gradu, uglavnom su to vrtići

Da i stare igračke mogu u blagdansko vrijeme razveseliti naše najmlađe dokazuje Rotaract klub Zagreb, koji već šestu godinu organizira humanitarnu akciju Toys in action. Njome se prikupljaju se igračke i doniraju djeci u bolnicama i dječjim domovima. Organizator je Rotarakt klub Zagreb:

"Skupljamo igračke koje više djeca ne koriste. Ako ste prije imali manju djecu, puno tih igračaka stoji na tavanu i čeka, a mi surađujemo s dječjim domovima i bolnicama u Zagrebu i svake godine im prigodno u ovo predbožićno doba nosimo pakete koje skupimo", rekla je Danijela Vrdoljak iz kluba.

Igračke se mogu donirati na nekoliko lokacija u gradu, uglavnom su to vrtići:

"Poput Trešnjevke, zatim u Zapruđu, Španskom, Kustošiji, Jarunu i u 3. konomskoj školi u Zagrebu, na svim tim lokacijama su kutije uz plakat i tamo ljudi mogu ostaviti te igračke...", rekla je Vrdoljak.

Akcija se u šest godina proširila, pa je poklona iz godine u godinu sve više:

"U početku je bila vrlo mala akcija i nismo skupili toliko igračaka, možda zato što smo imali manje lokacija, ali vidjeli smo da su građani prepoznali akciju. Uglavnom skupljamo u vrtićima i kad roditelji vide, uvijek ima igračaka s kojima se djeca više ne igraju, a mi možemo napraviti super pakete."Reakcije djece koja prime te pakete najveći su poklon svima koji su u akciji sudjelovali:

"Fokusirali smo se baš na bolnice jer djeca koja takvo vrijeme provode u bolnicama su najsretnija kad im netko dođe tako zamaskiran u odijelu Djeda Mraza s poklonima. Uvijek budu oduševljeni. Prvo ne vjeruju, a kad dođemo i kažemo da je to sve za njih, da smo im nešto donijeli, oni su presretni. To su iskreni dječji osmjesi", rekla je Daniela Vrdoljak.

Akcija traje do iduće srijede, a svi detalji su na Facebook događaju ‘TOYS IN ACTION‘.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.