Lifestyle

Studenti MedRi kroz zabavnu dječju radionicu predstavili bojanku "Bolnica za medvjediće"

Rijeka: Predstavljena dječja bojanka u okviru projekta Teddy Bear Hospital

Rijeka: Predstavljena dječja bojanka u okviru projekta Teddy Bear Hospital

Projekt traje već desetak godina i kroz to vrijeme uključio je preko tisuću djece vrtićke i predškolske dobi u PGŽ-u pa čak i u Istri. Trenutno na projektu radionica radi oko 500 studenata koji se zbog obveza na Fakultetu ponekada i ne mogu uključiti onoliko koliko bi htjeli, no s obzirom na veliki broj uvijek se nađe 5 slobodnih - koliko ih je potrebno da bi se radionica održala.

Ove su godine po prvi puta izdali bojanku „Bolnica za medvjediće" koju su danas i predstavili okupljenim klincima. Bojanka je besplatna i dijeliti će se na svim daljnjim radionicama koje su planirane nakon praznika.

"Bolnica za medvjediće" ("Teddy Bear Hospital") je projekt usmjeren na pomoć mlađoj djeci predškolske i rane školske dobi da izgube strah od liječnika i bolničkog okruženja kroz igru i prijateljski pristup. Cilj ovog projekta je smanjivanje dječjeg straha od odlaska liječniku, te približavanje bolnica i bolničkog miljea našim najmlađim bolesnicima.

Djeci je dodijeljena uloga roditelja, djetetov medvjedić ili druga igračka je njegovo bolesno dijete, a studentu medicine je povjerena odgovorna uloga liječnika. Studenti dozvoljavaju djeci da upotrijebe različite instrumente koje imaju na raspolaganju, kao što su otoskop, stetoskop, tlakomjer, a za liječenje imaju veliki izbor čokoladica, bombona, suhog voća i sokova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.