Čoko bomba
Torta s nutellom uljepšat će vam dan
Tko može odoljeti kombinaciji iz snova - čokoladi i nutelli? Ova torta savršen je spoj neodoljivih okusa, a sigurno nećete pogriješiti ako baš njome zasladite bogat blagdanski ručak
Recept za neodoljivu tortu s čokoladom, lješnjacima i nutellom
donosi zaljubljenica u izradu torti i kolača Jannette Razum čiji
"Slatki svijet" nudi mnogo slatkih i slasnih recepata.
Potrebni sastojci:
Biskvit s lješnjacima
8 jaja
180 g šećera
70 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
30 g kakaa u prahu
260 g prženih sjeckanih lješnjaka
Čokoladna krema s lješnjacima
200 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
400 g Nutelle
100 g sjeckanih napolitanki s lješnjacima
40 g prženih sjeckanih lješnjaka
Čokoladna glazura
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Priprema
Lješnjake kratko tostirajte u pećnici pa kada se ohlade sitno ih
nasjeckajte ili usitnite u blenderu.
Brašno i kakao prosijte pa pomiješajte s praškom za pecivo.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, a bjelanjke izmiksajte u
čvrsti snijeg. Dodajte mješavinu brašna i kakaa, a zatim i
lješnjake pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Na kraju lagano
umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 - 28 cm) i pecite
30,35 minuta na temperaturi od 180°C.
Za pripremu kreme čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite da
se ohladi. Ohlađenu čokoladu pomiješajte s Nutellom, sitno
sjeckanim napolitankama i lješnjacima.
Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit.
Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela pa svaki dio
premažite s polovicom kreme. Svaki biskvit navlažite s malo
čokoladnog mlijeka. Tortu prelijte kremom ganache i ukrasite
prženim lješnjacima ili kuglicama Ferrero Rocher.
Tortu spremite u hladnjak i ostavite barem tri sata da se krema
dobro stisne.
Vezane vijesti
-
Samo 40 minuta i malo strpljenja dijeli vas od savršenog deserta.
-
Pileća prsa neizostavan su dio mnogobrojnih brzih jela, ali često pečena u komadu ispadnu suha. Uz ovaj recept to više neće biti problem, a osim bijelog mesa, trebaju vam tek malo maslaca, limunova korica, sol i papar
-
-
Izdvojeno
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
-
Svi koji imaju slab sluh, ali ne nose slušni aparat, trebali bi razmisliti još jednom jer je utvrđeno da pomaže ljudima da žive dulje, prema Sveučilištu Južne Kalifornije (USC).
Reci što misliš!