Lifestyle

ona i on

Veza vam je dobra, a on se povlači? Evo zašto se to događa

Veza vam je dobra, a on se povlači? Evo zašto se to događa

Ovo je klasični primjer muškog povlačenja usred veze, a evo i zašto se to najčešće događa

Priča koja je toliko česta da je već postala klišej - na početku ste imali kemiju i činilo se da je sve u redu. Tebi se čini da se ništa nije promijenilo, ali njegove poruke i pozivi postaju sve rjeđi. Kad pokušaš napraviti planove, on se izvlači i čini se kao da ga tvoja potreba za viđanjem ljuti. Ovo je klasični primjer muškog povlačenja usred veze, a evo i zašto se to najčešće događa:

Previše mu je

Kemija je jedno, a kad smo u fazi lude privlačnosti, ne razmišljamo o posljedicama. Na početku muškarac i žena razmišljaju isto, no kad prođu leptirići, putevi nam se često razilaze. Žene su u toj fazi sklonije razmišljaju o ozbiljnoj vezi, a ako muškarac nije spreman na to, osjećat će se zarobljeno i tražiti način na pobjegne.

Postaje mu ugodno

Nije baš sve uvijek onako sivo kako se čini - nakon nekog vremena, veza postaje manje intenzivna i ulazi u mirnu fazu. Tad počinju prve naznake rutine, događaju se svađe i nesuglasice, a generalna atmosfera je puno opuštenija. Muškarci u ovoj fazi smanjuju količinu poruka i poziva, ne zato što žele izaći iz veze, nego zato što su napokon opušteni i ponašaju se onako kako se inače ponašaju kad više ne moraju impresionirati nekoga.

Nije siguran

Kemija nas može natjerati da uletimo u nešto za što nismo spremni, ili u nešto u što baš nismo sigurni. Možda nije siguran da želi vezu, možda nije siguran da želi vezu s TOBOM, a koji god razlog njegovoj nesigurnosti, muškarac će se povući čim ju osjeti.

Postoji netko drugi

Najjednostavnija objašnjenja su često najtočnija. Ako je upoznao nekog drugog, jednostavno neće moći biti fokusiran i na tebe i na novu osobu. Muškarac koji ozbiljno razmišlja o drugoj ženi uvijek se povlači, čak i kad se jako trudi to sakriti.


Reci što misliš!