Riblji recepti u kojima ćete uživati
Veliki petak dan je na koji se tradicionalno priprema riba jer je posni i spomendan Isusove muke i smrti. Nekoliko recepata s ribom i morskim plodovima sigurno će dobro doći ako još uvijek ne znate što skuhati ili želite nešto drugačije recepte.
Dagnje s tjesteninom
Ako želite i ove godine složiti nešto drugačije i brzo gotovo a da ipak ne bude mesno jelo, dagnje s tjesteninom mogu biti spas u zadnji čas jer petak je radni dan. Ovo jednostavno jelo gotovo je za pola sata, a ukusno je i hranjivo.
Cijela riba u soli
Možda zvuči komplicirano, ali prema napucima slavnog golog kuhara Jamieja Olivera, lako ćete pripremiti ovo ukusno jelo. Ribu bilo koje vrste može se posuti solju, bilo da je riječ o brancinu, iverku, tuni ili pak manjim ribama poput sardina, ali prethodno mora biti cijela i očišćena. Mali kulinarski izlet sigurno će na kraju rezultirati ukusnim ručkom na Veliki petak.
Brodet i palenta
Za one hrabrije i vičnije kuhači jedan složeniji recept s potpisom šefa Ivana Orehovca: Brodet od miješane svježe ribe na viški način s palentom od mladog kravljeg sira, maslinova ulja i svježe ubranog ružmarina. Ovo jelo sigurno će zadiviti sve ukućane i zahtjevne gurmane.
Vezane vijesti
-
Domaća pogača odličan je uskrsni poklon prijateljima ili rodbini, pa evo jednog recepta koji će oduševiti i vas i vaše najdraže
-
Uskrsnim slavljem u Jeruzalemu, gradu u kojem je Isus prema Bibliji umro i uskrsnuo, završio je veliki tjedan prepun svečanosti nad kojim se nadvila tragična vijest o ubojstvu 15 Palestinaca.
-
Ovo neobično povrće potječe iz sjeverne Europe i do prije 500 godina nije bilo poznato, a u SAD je dospjelo tek u 19. stoljeću.
-
Sezona branja šparoga službeno je započela, a ta ukusna i nutritivno bogata namirnica, osim što je zdrava za jetru, bubrege i pluća te sadrži svega 43 kalorije, zbog čega je idealna za reguliranje tjelesne težine, smatra se iznimno cijenjenom delikatesom u kulinarstvu
Izdvojeno
-
U derbiju 17. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao domaćin svladao Split sa 59-54 (21-12, 13-18, 15-18, 10-6).
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.