Mmm
Ovakav kupus još niste probali
Kako ''dosadan kupus'' pretvoriti u atrakciju? Glavicu svježeg zelenog kupusa pripremite u pećnici.
Prerežite je na nekoliko kolutova koje dobro namažite maslinovim uljem, solju, paprom, vegetom, češnjakom u granulama ili slatkom paprikom u prahu.
Možete ga začiniti kako god želite, a peče se u pećici na masnom plehu na 200 C oko pola sata sa svake strane, dok ne dobije boju.
Vezane vijesti
-
Kupus, pogotovo kiseli, odnosno fermentirani, prepun je vitamina i tijekom zime je neizostavna namirnica u mnogim jelima. Najbolje ga je kiseliti kod kuće jer je takav najukusniji.
-
Ovo neobično povrće potječe iz sjeverne Europe i do prije 500 godina nije bilo poznato, a u SAD je dospjelo tek u 19. stoljeću.
-
Sezona branja šparoga službeno je započela, a ta ukusna i nutritivno bogata namirnica, osim što je zdrava za jetru, bubrege i pluća te sadrži svega 43 kalorije, zbog čega je idealna za reguliranje tjelesne težine, smatra se iznimno cijenjenom delikatesom u kulinarstvu
-
Izdvojeno
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
-
Dokumentarac „Green City Life“ istražuje rješenja poput regeneracije, urbane poljoprivrede i uporabe biološkog otpada s izgradnjom zelenijih i zdravijih gradova.
-
"Nevera" Tomislava Bralića i klape Intrade stiže s najmanjeg naseljenog otoka u Hrvatskoj! Ova pjesma predstavlja svojevrsnu uvertiru za veliku obljetnicu – klapa Intrade ove godine obilježava 40 godina postojanja
-
"Babygirl" je na rasporedu u petak 17. siječnja s početkom od 20h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 19.00 h.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.