Kultura

u subotu 19. listopada

U Kino Zoni pogledajte uzbudljivu avanturističku komičnu fantaziju ''Himera''

U Kino Zoni pogledajte uzbudljivu avanturističku komičnu fantaziju ''Himera''

Kino Zona nudi nam novu priliku za pogledati laureata Zlatne arene u kategoriji Greater Adria, za Zlatnu palmu nominiranu uzbudljivu avanturističku komičnu fantaziju ''Himera''.

Za bandu pljačkaša drevnih etruščanskih grobnica i skrivenih arheoloških nalazišta u Toskani 1980-ih, himera je odsustvo od rada i san o lakom bogaćenju. Za Arthura, himera izgleda kao Beniamina, žena koju je izgubio. Kako bi je pronašao, Arthur se suočava s nevidljivim, traži je posvuda i zalazi u podzemlje u potrazi za vratima zagrobnog života o kojem govore mitovi. Na avanturističkom putovanju između živih i mrtvih, šuma i gradova, slavlja i samoće, odvijaju se isprepletane sudbine ovih likova, a sve u potrazi za Himerom…

Hvaljeni film Alice Rohrwacher, vodeće redateljice talijanskog filma (''Sretni Lazzaro'', ''Čuda''), svjetsku je premijeru imao na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu te je prikazan na brojnim drugim svjetskim festivalima. Kritičari su ''Himeru'' opisali poput Indiane Jonesa smještenog u Fellinijev filmski svijet, a upravo je taj neobičan spoj žanrova donio filmu niz priznanja i pozitivne reakcije publike i kritike. Šareni glumački ansambl predvode sve popularniji Josh O’Connor, a tu su još i Carol Duarte, Vincenzo Nemolato, Alba Rohrwacher te veteranka Isabella Rossellini.

''Himeru'' gledamo u subotu 19. listopada s početkom od 18 h, a ulaznice za po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 17.00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.
 


Reci što misliš!