Kultura

9. i 10. studenog

U hotelu Ilirija održat će se Škola folklora

U hotelu Ilirija održat će se Škola folklora

Savez folklornih udruga “Lijepa Naša” poziva sve ljubitelje folklora na Školu folklora koja će se održati 9. i 10. studenoga 2024. godine u Biogradu na Moru, u hotelu Ilirija.

Škola folklora namijenjena je svim zainteresiranim pojedincima i folklornim društvima koja žele unaprijediti svoje znanje i vještine te proširiti svoje vidike o kulturnom bogatstvu Hrvatske, donosi BnM portal

Program Škole folklora obuhvaća raznolika predavanja i radionice u kojima će polaznici moći naučiti više o povijesnim i kulturnim značajkama plesova iz različitih hrvatskih regija, a održavat će se pod vodstvom stručnjaka i poznavatelja kulturne baštine.

Prvi dan započinje uvodnim predavanjem o povijesnim kulturnim znamenitostima Biograda te nastavkom programa s plesnim radionicama koje uključuju plesove otoka i priobalja, ali i zanimljivim temama o velikim majstorima hrvatskog kista i tradicije.

Drugog dana polaznici će se upoznati s plesovima Posavine, Slavonije i Bunjevaca, a cijeli program završava svečanom podjelom potvrda.

Cijena sudjelovanja u Školi folklora iznosi 55 € po osobi, uz mogućnost smještaja u hotelu Ilirija. Prijave su otvorene do 15. listopada, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila ili telefonskog broja navedenog u službenom pozivu.


Reci što misliš!