Kultura

15., 19. i 22. rujna

Kamene babe u Lončarima organiziraju umjetničko istraživanje "Arheologija bića" i suradnički projekt "Avlije u ofsajdu"

Kamene babe u Lončarima organiziraju umjetničko istraživanje

Kamene babe kasno ljeto provode rezidencijalno u Lončarima (Gornji Karin) i pozivaju na druženje uz dva projekta, umjetničko istraživanje "Arheologija bića" i suradnički projekt "Avlije u ofsajdu".

Četvero umjetnik/ca boravit će od 14. do 23. rujna na imanju Pueblo Escondido u Lončarima, u sklopu rezidencije "Arheologija bića", gdje će se upoznati s metodama rada kazališnog pedagoga i redatelja Sergeija Kovalevicha (International Theater Observatory).

Radit ćemo s pjesmama i tekstom, u suradnji s kanjonom, rijekom Bijelom, a nadamo se i s prijateljima Lončara i Puebla Escondida u što većem broju.

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite:

  • u nedjelju 15. rujna 2024 od 9 do10 u Lončarima na sesiji tai chi/qigong i zajedničkom doručku (za sudjelovanje se najavite se na 097 6696 135, da vas računamo za doručak) 
  • u četvrtak 19. rujna 2024 od 20:00 u Lončarima na druženju uz projekcije dokumentarnih filmova u sklopu projekta "Avlije u ofsajdu"
    • "Čovjek koji nije mogao šutjeti" (Nebojša Slijepčević) 
    • "Knin - Zadar" (Melita Vrsaljko) 
    • "Snajka: Dnevnik očekivanja" (Tea Vidović Dalipi)
  • u nedjelju 22. rujna 2024 od 18 na instalaciji "See Glass Again" u blizini puta za selo Lončari, na stazi koja vodi do kanjona rijeke Bijele, gdje ćemo dijeliti pjesme i zajedno stvarati nove (nikakvo pjevačko iskustvo nije potrebno za sudjelovanje)

Umjetničko istraživanje "Arheologija bića" organizira udruga Kamene babe u suradnji s International Theater Observatory i rezidencijalnim prostorom Pueblo Escondido, uz financijsku podršku Zadarske Županije i Europske Unije, kroz program Goethe Instituta Culture Moves Europe.

Suradnički projekt "Avlije u ofsajdu" provodi se u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja, te Zadarske županije, također u organizaciji udruge Kamene babe.

 

Reci što misliš!