Događaji

lijepa gesta

Gerd Strohmenger već 40 godina dolazi u Biograd, gradonačelnik Knez mu upriličio prijem

Gerd Strohmenger već 40 godina dolazi u Biograd, gradonačelnik Knez mu upriličio prijem

Gerd Strohmenger, 75-godišnjak iz prekrasnog grada Velbert u sjevernom dijelu Njemačke, već 40 godina dolazi u grad Biograd na Moru.

Gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez upriličio je prijem ovom posebno vjernom gostu, te izrazio zahvalnost čovjeku koji za svoje slobodno vrijeme svih ovih godina bira upravo grad Biograd za odmor i druženje, “jer to nas samo uči ,podsjeća i motivira koliko mi moramo voljeti svoj grad“ – rekao je gradonačelnik Knez.

Gospodin Gerd zaljubljenik u more i jedrenje po preporuci prijatelja krenuo je 1981.g. oploviti svojim brodom Kornate a Biograd je bio tad usputna a zapravo nakon 40 godina ostala jedina i stalna luka, donosi Radio BnM.

Sve ove godina uvijek bira privatni smještaj a za gospodina Enca Pribilovića posljednjih desetak godina kao stalnog domaćina, Herr Gerd ima samo riječi hvale.

Zašto Biograd pitamo, pa jednostavno ovo je gradić baš po mjeri , ljubaznost, gostoljubivost ovih ljudi, koji se osjeti na svakom mjestu, ne može se vidjeti nigdje na svijetu.

Kod obitelji Pribilović pristup je prilagođen njegovom stanju smanjene pokretljivosti, budući se unatrag 7 godina koristi posebnim vozilom. U pratnji mu je uvijek bila supruga i obitelj a dogodine dolazi s kćeri i unukom.

A kad nije u Biogradu sva događanja prati putem live kamere ispred gradske uprave.

Unatoč preporuci liječnika i upozorenju, da ovako daleko putovanje nije više za njega, ljubav prema Biogradu je jača i od srčane bolesti. Gospodin Gerd prijeđe i 1500 km dug put i uz prikolicu da bi stigao u Biograd svake godine.

Gradonačelnik Ivan Knez prilikom obraćanja posebno se zahvalio ovom vjernom i simpatičnom gostu a priliku je iskoristio da pozove i ostale biogradske domaćine koji imaju dugogodišnje goste da se jave i zajedno podijele lijepe trenutke.

Biograd je danas puno ljepši grad, meni najdraži odmah nakon mog Velbert-a, kaže gospodin Gerd i poručuje evo me i dogodine jer: Ich liebe Biograd Ich liebe Biograd, diese Menschen und ihre Gastfreundschaft!


Reci što misliš!