Kultura

četvrtak, 4. travnja

Obilježavanje nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ u Gradskoj knjižnici Zadar

Obilježavanje nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ u Gradskoj knjižnici Zadar

Gradska knjižnica Zadar i Dječji vrtić Sunce Zadar, pod pokroviteljstvom Grada Zadra, ove godine domaćini su proslave rođendana nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ koja se obilježava svake godine u travnju povodom Međunarodnog dana dječje knjige.

Cilj kampanje je promicati ranu i obiteljsku pismenost, isticati važnost čitanja naglas u hrvatskim obiteljima s malom djecom, poticati usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje u knjižnicama, poticati i razvijati suradnju knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka.

U kampanji se ističe važnost čitanja naglas djeci od rođenja i čitanja uopće kao i pravo na pristup slikovnicama i knjigama svakom djetetu.

Organizatori nacionalne kampanje su: Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež pri Hrvatskom knjižničarskom društvu, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo.

11. rođendan kampanje "Čitaj me!" obilježit će se u četvrtak, 4. travnja s početkom u 12 sati u atriju Providurove palače.

Središnje događanje, Ulomak iz igrokaza „Snježna kraljica“ izvest će polaznici Glumačkog studija Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, pričanje priče na filcu „Zlatokosa i tri medvjeda“, pričanje priče „Ogledalce“ na pregači pričalici, studenti Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru pročitat će priču „Grubzon“. Voditeljica programa glumica HNK Žana Bumber. U programu sudjeluju djeca DV Sunce, Zadar.


Reci što misliš!