Kultura

ponedjeljak, 5.lipnja

Premijera glazbeno-dramsko-plesne produkcije zadarske Plesne udruge Gesta pod nazivom KO?AUTOR

Premijera glazbeno-dramsko-plesne produkcije zadarske Plesne udruge Gesta pod nazivom KO?AUTOR

Nova glazbeno-dramsko-plesna produkcija zadarske Plesne udruge Gesta pod nazivom KO?AUTOR, premijerno će u ponedjeljak 5.lipnja 2023. ispričati priču o prijateljstvu, stvaranju i predanom radu kroz ljubav prema umjetnosti.

Predstava je pripremana kroz drugi dio plesne sezone, ali je već dugo bila u planu. Čekala je samo zeleno svjetlo.

Autorica svih Gestinih predstava umjetnička voditeljica Nena Jurišić, rekla bi kako je svaka priča čista ljudska emocija koja je vodi kroz stvaranje.

- Svi koji me znaju opisali bi me kao tešku emotivku i sigurno je to taj tajni kod koji uvijek imam u rukavu kod stvaranja predstave. Već sam bezbroj puta naglasila kako kroz rad s djecom osim plesnog pedagoškog rada i djelovanja, veliku ulogu ima i plodno tlo za ekspanziju mojih snova…. Ova predstava je upravo to.

Ples koji je primaran u mom radu i moja prva ljubav,ali i glazba koja me oblikovala kroz odrastanje uz priče koje su uvijek pronalazile put do papira na kojem se stvarao novi svijet za moj rad u Gesti. S obzirom da se radi o mjuziklu, songovima sam ispričala djelove priče, uz sjajnu glumačku postavu i cijeli plesni ansambl Geste. Izuzetno sam uživala u svakom djelu procesa rada, u kojem sam vjerujem dala svoj maksimum, kazuje Jurišić i dodaje.

- Ovaj put sam tri u jedan, autor predstave, autor songova i koreograf, dok je sjajan text napisala nagrađivana i dugogodišnja Gestina desna ruka glumica, lutkarica, pripovjedačica Sanja Grgina.

Sanja  je ujedno i režirala ovu predstavu, pa se osvrnula na temu predstave.

- Koja je formula uspjeha i postoji li, a da ne izaziva frustracije? Ono što smo dosad naučili, jest: uspješan biti i ne imati prijatelja i biti emotivno zapušten, nije opcija koju bismo izabrali. Mi u Gesti duboko vjerujemo da smo jedni drugima podrška kako u poslu tako i u privatnim životima, te tako znamo da je prijateljstvo najvažniji odnos kojeg možemo izgraditi kroz život, a to je uspjeh, kaže Grgina.

U predstavi glume sjajni mladi glumci Kazališta lutaka Lino Brozić i Dominik Karakašić uz dječaka glumca Marka Trošelja. Aranžmane i glazbu za ovaj mjuzikl potpisuje Renato Babić, a scenografiju Robert Košta. Kostimografiju potpisuje Nataša Perović, a rekvizite Adriano Košta. Ton majstor je kao i uvijek Drako Predragović Dabi, a majstor svjetla Frane Papić.

Pozivamo sve na premijeru predstave, u nadi da ćemo dočekati bar još jednu izvedbu.


Reci što misliš!