Kultura

najava

U Kino Zonu stiže "Savršeni dani" Wima Wendersa

U Kino Zonu stiže

''Savršeni dani'' su na rasporedu u petak, 3. svibnja s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače

Mjesec svibanj u Kino Zoni biti će prvenstveno obilježen autorskim i domaćim filmovima, a čast otvorenja dopala je znamenitog njemačkog redatelja Wima Wendersa i njegov posljednji stvaralački trijumf ''Savršeni dani'' koji mu je uz posebno priznanje u Cannesu donio i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma!

Radnja filma “Savršeni dani” prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju.

Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice on uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga. Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost...
Wendersov najnoviji film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje. Glavna tema filma bavi se pojedincem koji je svoju životnu sreću (ili bolje rečeno podnošljivu egzistenciju) pronašao u malim stvarima. Jednostavnije rečeno, Hirayama je čovjek koji je usred razvijenog Tokija ostao u analognom dobu.

Međutim, ono što se posebno ističe u ovom izrazito humanističkom djelu, a što također krasi i većinu Wendersove filmografije, njegova je velika ljubav prema glavnom liku kojeg je stvorio u ''Savršenim danima''. Njega ovdje tumači iskusni japanski glumac Koji Yakushokoji koji je za svoju suptilnu, ali krajnje humanu glumačku izvedbu nagrađen priznanjem za najboljeg glumca na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu.

''Savršeni dani'' su na rasporedu u petak, 3. svibnja s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar
 


Reci što misliš!