Kultura

Glumačke radionice s Maruškom Aras u Benkovcu

Glumačke radionice s Maruškom Aras u Benkovcu

U organizaciji udruge Vlajter-ego, u procesu od sedam mjeseci, od svibnja 2022. do svibnja 2023. glumica Maruška Aras održavat će kazališne radionice u multimedijalnoj dvorani Kaštel Benkovića u Benkovcu za zainteresirane polaznike.

Prvi sastanak zakazan je za ponedjeljka, 30. svibnja u 19 sati u Kaštel Benkoviću.

Pozvani su svi koji imaju potrebu za kreativnim izražavanjem i upoznavanjem sebe kroz kazališni jezik.

- Svirate, pjevate, crtate, plešete, pišete, glumite...? Ili biste se u bilo čemu od toga voljeli okušati?

Ove radionice će biti prostor za istraživanje talenata koje u sebi krijemo. Okvirna dob je 15+, a iskustvo nije presudno.

Cilj radionice je kroz strukturirane kazališne vježbe razviti vještine kazališne igre koje će na kraju rezultirati predstavom za javnost, a sve u skladu s interesima i mogućnostima polaznika.

Metodologija rada realizirati će se kroz rad na dramskom tekstu, vježbe improvizacije, rad na karakterima, na dramskom sukobu u komunikaciji s partnerom, odnosom tijela i prostora uz vokalne i fizičke vježbe za oslobađanje kreativnosti.

89d606aa914f268940f6787495fff418.jpg?ranKroz prvi i drugi period rada grupa će u suradnji s voditeljicom zajednički donijeti odluku o formi i sadržaju završnog rada kojeg će predstaviti publici.
Terminski plan:

Prvi dio:

Međusobno upoznavanje i upoznavanje s metodologijom rada. Upoznavanje s prijedlozima forme i sadržaja završne predstave - svibanj/lipanj

Drugi dio:

Istraživanje kazališnog jezika prema prijedlozima sadržaja i forme predstave - listopad/studeni/

Treći dio:

Priprema završnog rada - predstave - prema dogovorenom sadržaju i formi veljača/ožujak/travanj/svibanj

Radionica će se provoditi u predviđenim mjesecima u blokovima od par dana u tjednu, dva do tri puta mjesečno u dogovoru s grupom.

Radionica je besplatna za polaznike, a sufinancirana je sredstvima EU / POKRET - uključivanje osoba u nepovoljnom položaju kroz umjetnost i kulturu.
Kontakt: 0912600344, maruska.aras@gmail.com

O voditeljici:

Maruška Aras diplomirala je glumu pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2019. godine i trenutno radi kao asistentica na Akademiji dramske umjetnosti na prvoj godini glume u klasi Borne Baletića.

Surađivala je s HNK Split, GDK Gavella, HNK Zadar, HNK Varaždin, Teatrom Itd, Teatrom VeRRdi, Eurokazom itd.

2020. godine nagrađena je za izvedbu monodrame Školjka šumi na festivalu monodrame u Bečeju.

Osim Akademije educirala se na raznim radionicama fizičkog teatra i klaunerije, pod vodstvom Davida Shinera, Ire Seidenstaina, Rob M. Haydena, Ane Paške i drugih.

Snimila je nekoliko kratkih filmova i dva dugometražna, surađivala s redateljima Matom Ugrinom, Nikicom Zdunić, Vanjom Juranić, Ivanom Kragić Marinić, Tomislavom Šobanom itd. Neki od filmova nagrađeni su na Sarajevo Film Festivalu, Zagreb film festivalu i ZagrebDOXu.

Tehničku realizaciju procesa realizacije završnog rada koordinirati i oblikovati će Juraj Aras, tehnički i umjetnički producent Teatra VeRRdi.

Više o Teatru VeRRdi na www.teatroverrdi.eu
 


Reci što misliš!