Kultura

#zadar

Manufaktura Ideja predstavlja zbornik dnevničkih zapisa „Naš dnevnik iz izolacije 2020.“

Manufaktura Ideja predstavlja zbornik dnevničkih zapisa „Naš dnevnik iz izolacije 2020.“

U ponedjeljak, 15. studenoga 2021., s početkom u 18:00 sati, u Gradskoj knjižnici Zadar udruga Manufaktura Ideja iz Zadra predstavlja „Naš dnevnik iz izolacije 2020.“.

U knjizi je zastupljeno 67 autora iz Hrvatske i šire koji su se uključili u inicijativu Udruge #ostanidoma i #pišidnevnik pokrenute u ožujku 2020., na samom početku propisanih mjera izolacije uslijed pandemije koronavirusom, a sadrži 255 zapisa nastalih/napisanih od 26. ožujka do 31. svibnja 2020.

Knjiga predstavlja iskustvo prve izolacije, podsjetnik je na različite načine suočavanja pojedinaca s opasnošću od zaraze i način na koji se može pomoći samome sebi, a onda i drugima. Vrijeme neizvjesnosti, anksioznosti i straha zbog globalne opasnosti od virusa – daleki su i jako blizu obzirom na situaciju posljednjih dana i mjeseci, a pisanje dnevnika most do drugog čovjeka.

U programu koji će se održati u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama sudjeluju: Marina Brkić, Ana Fundak, Božena Ivankov, Marija Ivoš, Elvira Katić, Ivana Kurta, Marina Maruna i Klaudija Milin.

Tiskanje knjige financijski je potpomogla Zadarska županija.


Reci što misliš!