Kultura

#koncert

Amore Capriccioso u izvedbi sopranistice Nele Šarić i pijanista Zorana Velića u sv. Krševanu

Amore Capriccioso u izvedbi sopranistice Nele Šarić i pijanista Zorana Velića u sv. Krševanu
Željko Karavida

Večeras s početkom u 21 u crkvi sv. Krševana koncert pod nazivom Amore Capriccioso u sklopu Glazbenih večeri u sv. Donatu održat će zadarska sopranistica Nela Šarić u pratnji splitskog pijanista Zorana Velića.

Zadarska sopranistica Nela Šarić solo pjevanje diplomirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić. Usavršavala se u klasama tenora Dennisa O'Neilla te sopranistice Nuccije Focile. Pobjednica je brojnih međunarodnih pjevačkih natjecanja, između ostalog, u Japanu, Italiji, Walesu i Austriji, a bila je i finalistica Međunarodnog natjecanja pjevača Hans Gabor Belvedere u Rusiji.

Splitski pijanist Zoran Velić diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Đorđa Stanettija i gostujućeg profesora Karl-Heinza Kämmerlinga, kod kojeg je 2009. završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu. Dobitnik je brojnih državnih i inozemnih nagrada. Nastupao je sa Splitskim komornim orkestrom, orkestrom HNK-a u Splitu, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zagrebačkim solistima. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku.

Na proramu su djela  G. Salghetti-Drioli, J. Hatze, F. Lehár, G. Fauré, R. Strauss, J. Massenet, A. Tariche, E. de Curtis, F. von Suppé, A. Dvořák, L. Delibes, S. Rahmanjinov

J. Hatze: San
F. Lehár: Vilja-Lied (iz operete Vesela udovica / from the operetta Merry Widow)
L Bernstein: I feel pretty (iz mjuzikla / from musical West side story)
J. Massenet: Elegie
G. Fauré: Chanson d'amour op. 27 br. 1
A. Dvořák: Měsíčku na nebi hlubokém (iz opere / from the opera Rusalka)

C. Debussy: Claire de lune, iz Suite bergamasque, L.75 (solo klavir / piano solo)

G. Salghetti-Drioli: Romanza
F. von Suppé: Entre des Paris (iz komične opere / from the comic opera Zehn Mädchen und kein Mann)
G. Puccini: Quando m'en vo (iz opere / from the opera La Bohème)
E. de Curtis: Non ti scordar di me
R. Strauss: Cäcilie op. 27 br. 2


Reci što misliš!