Kultura

od 21 sat

Od večeras ponovno uživajte uz filmove u zadarskoj Kino Zoni

Od večeras ponovno uživajte uz filmove u zadarskoj Kino Zoni
Krešimir Sorić

Nakon tromjesečne pauze uslijed globalne pandemije COVID-19 virusa, gradska kinoteka "Kino Zona" u petak, 26. lipnja otvara svoju ljetnu pozornicu!

Čast otvaranja dodijeljena je kolumbijskoj krimi drami „Ptice ljeta“ (Birds of passage), vizualno impresivnoj obiteljskoj sagi o nastanku narkokartela u Kolumbiji koja kritički komentira prošlost i sadašnjost Kolumbije. 

U periodu od 26. lipnja do 13. rujna prikazat će se 23 filma iz svih dijelova svijeta tempom od dvije projekcije tjedno. Projekcije se i ove godine održavaju na Poljani Branka Stojakovića (između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) s početkom u 21 sat. Ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kn, mogu se kupiti ispred mjesta prikazivanja sat vremena prije početka projekcije. 

Ekipa „Kino Zone“ iskoristila je period bez projekcija za pripremanje bogate web stranice na kojoj se mogu pronaći sve informacije o ljetnom i cjelogodišnjem kinu, projekcijama, filmovima i filmskim vijestima.

Program ljetne Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra te se odvija u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar.


Reci što misliš!