Kultura

#ponos

Rade Šerbedžija podržao mlade zadarske glumce

Rade Šerbedžija podržao mlade zadarske glumce

Velikan hrvatskog glumišta, Rade Šerbedžija, podržao je mlade zadarske glumce, pogledavši njihovu predstavu "Kabanica" koja je gostovala u Zagrebu u petak, 14. veljače.

Dramska predstava „Kabanica“ Drame Plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, jedna od tri najbolje dramske predstave u državi prema odluci struke, gostovala je u kazalištu Centra za kulturu Trešnjevka. Nakon izvedbe u petak je održan i okrugli stol. 

Kao što je bio slučaj sa svim pet zadarskih izvedbi, karte za zagrebačku izvedbu planule su puno prije datuma same izvedbe. 

„Izuzetno nam je drago što je predstava naišla na tako dobar odjek i izvan grada u kojemu je nastala. Jako smo zadovoljni te se nadamo da je to tek početak gostovanja naše adaptacije kultne pripovijetke“, poručuje redatelj predstave Vinko Radovčić.

Podsjetimo, „Kabanica“ je suvremena kazališna adaptacija istoimenog teksta velikana ruske književnosti Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, nastaloj u sklopu projekta „Lektira na sceni“ koji za cilj ima mlade vratiti u kazalište.

Prva je to dramska predstava u povijesti zadarskog kazališta nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji Najbolja dramska predstava u cjelini. 


Reci što misliš!