Kultura

subota, 12. listopada

Zadarski plesni ansambl s predstavom "Alisa i Bijeli zec" gostuje u Koprivnici

Zadarski plesni ansambl s predstavom
Bojan Bogdanić

U subotu, 12. listopada Zadarski plesni ansambl će izvesti dramsko-plesnu predstavu Alisa i Bijeli zec u režiji Marije Šarić Ban i koreografiji Sanje Petrovski na Festivalu Jaje u Koprivnici.

Ove će se godine Festival Jaje održati u Domu mladih te u dvorištu Muzeja grada Koprivnice od petka 11. listopada, pa do nedjelje 13. listopada. U sklopu toga održat će se četiri kazališne predstave za djecu i mlade u izvedbi Kazališne družine Pinklec iz Čakovca, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Asterion's house iz Danske i Zadarskog plesnog ansambla.

Predstava je nastala po motivima knjige engleskog pisca Lewisa Carrolla Alisa u Zemlji čuda, a govori o željama, odrastanju i nadi, snovima i drugoj stvarnosti. Predstava je inspirirana pop artom i nadrealnom umjetnošću, te modernim i suvremenim umjetničkim pravcima 20. i 21. stoljeća. Kroz sinergiju pokreta, likovnosti i kazališta, propituju se razne estetike nudeći nova rješenja. 

Kostimografiju potpisuje Marija Šarić Ban, dok je pravo na korištenje glazbe ustupio Davor Gobac. Uz Sanju Petrovski, u kreiranju koreografije predstave sudjelovale su i starije članice ansambla. Veliku potporu pružila je Matea Bilosnić, slobodna umjetnica sa statusom u Sloveniji, koja je oblikovala glazbu i povezala je u jednu cjelinu svojim autorskim glazbenim uratkom. 

U ulozi Alise nastupit će dugogodišnja članica Zadarskog plesnog ansambla Ruby Ivosić, dok njezinog partnera, Bijelog zeca, igra njena vršnjakinja Patricia Gospić. Oholu i zlu Kraljicu te leptira i gusjenicu interpretira voditeljica Ansambla Natali Perić. Ostale uloge igra Martina Ružić, Marija Pehar, Vito Sikirić, Tomislav Šango, Nina Pavić, Sara Jusup, Katarina Trošelj, Ema Rukavina i Elena Dobrović  Oblikovatelj svjetla je Igor Petrovski, a voditelj tona Tomislav Kraljević Šome.
 
Predstava je nastala pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Zadarske županije i zaklade Kultura nova, a u suradni sa Zadarskim kazališnim ljetom i HNK Zadar, Kazalištem lutaka Zadar i Narodnim muzejom Zadar. 


Reci što misliš!