Kultura

u organizaciji klape "Školji"

U Tkonu održan peti po redu susret otočkih klapa

U Tkonu održan peti po redu susret otočkih klapa

Prekrasna večer prave klapske pisme i dalmatinske riči održala se ove subote 31. kolovoza ispred crkve sv. Ante u mjestu Tkonu na otoku Pašmanu.

Bio je to jubilarni i tradicionalni 5. Otočni susret klapa u organizaciji klape "Školji" iz Ugrinića a pod pokroviteljstvom Općine Tkon i TZ Općine Tkon i uz potporu mnogobrojnih sponzora.

Pred prepunim auditorijem na pozornici ispred crkvice sv. Ante nastupale su klapa "Tramontana" iz Ljubečno Slovenija, klapa "Puntadura" iz Vira, klapa "Drniš" iz Drniša, klapa "Zikva" iz Pašmana, klapa "Školji" iz Ugrinića, klapa "Graz" iz Austrije i klapa "Vrilo" iz Obrovca Sinjskog.

Jedinstveni je ovo događaja koji u Tkonu svake godine sve više okuplja veliki broj posjetitelja, ljubitelja tradicionalnog klapskog pjevanja, a oduševljenje 
nije nedostajalo kako do samih organizatora tako i brojne publike.

Voditeljica večeri bila je Branka Pelicarić s Radija BnM, a za odlično tonsko ozvučenje i rasvjetu pobrinuo se Tihomir Benčić.

Na kraju programa svim sudionicima podijelile su se zahvalnice i uručili pokloni HOP-a.

Večer klapske pisme završila je zajedničkom pjesmom "Croatio iz duše te ljubim" a naravno nije nedostajalo ni lijepog druženja u restoranu "Trta mrta" Tkon.


Reci što misliš!