Kultura

od 19. do 23. kolovoza

Što nam donosi druga MONOaza u sklopu festivala Monoplay?

Što nam donosi druga MONOaza u sklopu festivala Monoplay?
Iva Perinčić

Za vrijeme trajanja 11. Monoplaya, od 19. do 23. kolovoza, u prostoru crkve Sv. Dominika u Zadru, održat će se drugo po redu izdanje MONOaze – jedinstvenog umjetničko-ugostiteljskog projekta u organizaciji Monoplay festivala i bara Botaničar iz Zagreba.

Monoaza je svojevrsni "park" u kojem se fotografija, video radovi, glazba i ples susreću u nekoj drugoj vrsti materijalnih dobara te se potiče aspekt umjetničke razmjene u prostoru koji je namijenjen gostima festivala i publici.

U MONOazi će tijekom festivala biti prikazane izložbe i instalacije Marina Tudora, Ksenije Španec i Josipa Kresovića, kao i biti predstavljeni raznovrsni projekti, između ostalog umjetničko istraživanje IMRC kolektiva koji djeluje u polju suvremenog plesa, specifičnog po tome što uključuje plesače sa i bez tjelesnog invaliditeta (srijeda, 21. kolovoza) te predstavljanje projekta "1:0" koji obilježava 10 godina suradnje Petre Hrašćanec i Saše Božića (četvrtak, 22. kolovoza).

Jedan od vrhunaca programa MONOaze svakako će biti nastup Stiana Westerhusa – najpoznatiji kao jedan od najzanimljivijih apstraktnih gitarista sjeverne Europe, Westerhaus je vodeće ime norveške suvremene scene, renomirani umjetnik u krugovima avangardnog jazza i šire te gitarist koji je u stalnoj potrazi za novim izazovima. 


Reci što misliš!