Kultura

Još su s nama Toni, Senko i Joja

Večer na Lazaretu: Sjećanje na trojicu otočnih pjesnika

Večer na Lazaretu: Sjećanje na trojicu otočnih pjesnika
Naši školji

Večer na Lazaretu, kulturna manifestacija koja je prošlog ljeta pokrenuta na otoku Ošljaku na inicijativu Općine Preko i TZO Preko, u drugom izdanju u cijelosti je bila posvećena trojici otočnih pjesnika koji, nažalost, više nisu među nama – Toniju Valčiću, Joji Ricovu i Senku Soriću

U programu nazvanom “Još su s nama Toni, Senko i Joja”, na pozornici ispred mjesne škole na Jarini u nedjelju navečer u glazbenom dijelu nastupili su Udruga žena Luzor i Ženska klapa Lavandiere iz Preka,  Muška klapa Kožino iz Kožina, gitaristica Julija Ilijaš i pijanist Adrian Valčić s Ošljaka.

Stihove trojice pjesnika interpretirali su dramska umjetnica Milena Dundov, Blaženko Ricov, Matia Pažanin i Jakov Kačan, a kratke humoreske Senka Sorića izveli su Roko Pažanin i članice Udruge žena Luzor.

O trojici pjesnika i njihovu značaju u kontekstu hrvatske kulture govorio je prof. dr. Robert Bacalja, koji je čitao i vlastite stihove, kao i kukljiški pjesnik Tomislav Meštrić.

Večer na Lazaretu osmislili su, realizirali te vodili program Milena Dundov i Mihovil Valčić, a potporu organizaciji i ovoga puta dale su Općina Preko i TZO Preko.


Reci što misliš!