Kultura

50 događanja

Najduže kulturno ljeto na Jadranu bit će "Paško kulturno ljeto"!

Najduže kulturno ljeto na Jadranu bit će

Najduže kulturno ljeto na hrvatskoj obali, ono paško, otvara svoju manifestaciju atraktivnim programom u Atriju Kenževe palače u srijedu 28. lipnja u 21 sat. Cjeloljetni program, koji će sadržavati više od 50 kulturnih događanja, počinje najavnom plesnom pozivnicom Zadarskog plesnog ansambla na Trgu Petera Krešimira IV.

Nakon službenog dijela otvorenja, publika će u Atriju uživati u koncertu izvrsnog Marka Škugora uz pratnju maestra Jurice Karuze. Evergreeni poput „Ćale moj" , „Oće duša vanka tila", „Con te partiro" i „O sole mio" ono su što paški Atrij i njegova publika vole.

„ Ne sumnjam da će ovogodišnje otvorenje biti predivno, jer svake godine u Atriju doživimo pravi mali spektakl emocija i oduševljenja. Paška publika i ovaj prostor, naprosto obožavaju ovakva događanja, a mi se trudimo svake godine dodatno ih obogatiti'', kaže ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag, Dijana Vuleta.

Po prvi put uz koncert na otvorenju će biti izvedene i dvije baletne točke, i to solo isječak iz baleta „Bayadera" koji će izvesti Tea Drvosek, talentirana mlada balerina koja se nakon specijalizacije u Gruziji upisala u Srednju školu za klasični balet u Zagrebu. Njoj će se pridružiti i mlada plesačica Lana Jelić iz Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar, s točkom "Ratatouille".

Publika će u sklopu otvorenja u prizemlju Knneževog dvora moći razgledati izložbu „Pag kroz prošlost" te uživati u prigodnom domjenku.

I ove godine Centar za kulturu i informacije Pag za Pažane i njihove goste pripremio je brojne glazbene, kazališne, kreativne , izložbene i festivalske sadržaje.

Programi koji obuhvaćaju Festival starih zanata i kreativnih radionica, Srednjovjekovni sajam, Staru pašku ulicu, nastup Četiri tenora, muzejske i izložbene postave, kazališne predstave za djecu i odrasle samo su dio onoga što „Paško kulturno ljeto" nosi sa sobom.


Reci što misliš!