Kultura

novo priznanje

Šibeniku međunarodna kulturno-turistička nagrada za Tvrđavu kulture

Šibeniku međunarodna kulturno-turistička nagrada za Tvrđavu kulture
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Grad Šibenik osvojio je međunarodnu kulturno-turističku nagradu "Plautilla", plaketu sa zlatnim znakom, za projekt Javnu ustanovu Tvrđavu kulture Šibenik.

Nagrada se dodjeljuje u kategoriji "Povijesni grad" gradovima ili ustanovama koji su se istaknuli u zaštiti i obnovi kulturno-povijesne baštine, a bit će dodijeljena prvi put u sklopu 3. međunarodnog kongresa povijesnih gradova koji se održava u Solinu od 21. do 24. ožujka.

Drago nam je što je Šibenik osvojio još jedno priznanje, i to za ustanovu koju smo osnovali kako bi što kvalitetnije upravljala našim najznačajnijim kulturnim i turističkim atrakcijama - tvrđavama. Ovo je ujedno i priznanje našim tvrđavama - sv. Mihovilu i Barone, zbog kojih cijeli svijet dolazi u Šibenik, istaknuo je u utorak gradonačelnik Željko Burić.

Tvrđava Barone osvojila je u kategoriji "Najbolji turistički proizvod" nagradu "Plautilla", plaketu s brončanim znakom, za kvalitetnu i kreativnu interpretaciju kulturno-povijesne baštine.

"Svojim radom Tvrđava kulture Šibenik podiže svijest o očuvanju i vrednovanju spomeničkoga i kulturnog naslijeđa, autohtonih lokacija i tradicije, ali isto tako i pomnim planiranjem, osmišljavanjem te organizacijom brojnih kulturnih i turističkih programa stvara pozitivni potencijal Šibenika i šibenskog područja. Na tragu iznimnih rezultata, svakodnevno podižemo ljestvicu i težimo ostati vodeća kulturna i turistička atrakcija u Dalmaciji", istaknula je ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić-Bačelić.

Ocijenila je da je ta nagrada još jedna potvrda da su zahvaljujući kvaliteti sadržaja koji pružaju "stvorili pozitivan imidž i kod stručne javnosti".

Gradu Šibeniku i Javnoj ustanovi Tvrđavi kulture nagrade će biti uručene na završnoj svečanosti kongresa u četvrtak, 23. ožujka 2017.

Međunarodna kulturno-turistička nagrada "Plautilla" za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima u području interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno-turističkih proizvoda na 3. međunarodnom kongresu povijesnih gradova dodjeljuje se prvi put.


Reci što misliš!