Kultura

Labrović vs. Biškupić

Vlaška šaka oduzela ministarsku fotelju Bishop Collectoru

Vlaška šaka oduzela ministarsku fotelju Bishop Collectoru

Ministar kulture Božo Biškupić nije se pojavio u boksačkom ringu nasuprot umjetniku Siniši Labroviću, kroatistu po struci i jednom od najzanimljivijih suvremenih umjetnika, koji ga je izazvao na dvoboj za ministarsku fotelju pa mu je ona posljedično pripala.

Prema pravilima Svjetske boksačke federacije, titula pobjednika u ringu pripada ili onom koji je bolji ili onom koji se pojavi. U slučaju dugo najavljivanog meča između izazivača Siniše Labrovića - Vlaške šake i izazvanog Bože Biškupića - Bishop Collectora, primijenjeno je drugo pravilo pa je tako Siniša Labrović pred okupljenim mnoštvom na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, pod nogama konja kralja Tomislava, inauguriran u novog ministra kulture Republike Hrvatske.

Uz taktove opere 'Nikola Šubić Zrinski' i pjesme 'Ja sam vlak' u izvedbi Nine Badrić i Emilije Kokić, Labrović je preuzeo ministarski pojas. Podsjetimo, suvremeni umjetnik koji je nedavno izložio komadiće vlastite kože, guslama opjevao broj časopisa Gloria, organizirao Big Brother s ovcama i vidao rane partizanskog spomenika, nezadovoljan radom ministra Biškupića odlučio je ući u poštenu, mušku borbu za njegovo mjesto. U urudžbeni ured Ministarstva kulture u Runjaninovoj odnio je svoj izazovni zahtjev, koji nije ozbiljno shvaćen.

Ubrzo su mu javili iz Ministarstva da podržavaju suvremenu umjetnost, no da u njoj ne sudjeluju. Labrović je stoga odlučio ravnati se prema pravilima Svjetske boksačke federacije i potpuno fizički spreman uvaliti se u ministarsku fotelju.

Prema prvim najavama, ostaje u Runjaninovoj ulici u Zagrebu, a svoj ured ukrasit će slonovačom. Namjerava slijediti programske odrednice Biškupićeva ministarstva, promovirati i dalje čuda hrvatske naive diljem svijeta te funkcije razdijeliti prijateljima i rodbini.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.