Kultura

Do You Need A Hand?

Lorenzo Quinn vas pita: 'Trebate li pomoć pri parkiranju?'

Lorenzo Quinn vas pita: 'Trebate li pomoć pri parkiranju?'

Riječ je o skulpturi visokoj četiri metara pod nazivom Vroom Vroom, koja prikazuje automobil kojim se igra dijete

Nemali je broj osoba koji su tijekom svog vozačkog staža bar jednom pomislili kako bi im dobro došla pomoć pri parkiranju. Idejom I need a hand poveo se talijanski umjetnik Lorenzo Quinn i pokušao odgovoriti na učestale vapaje mnogih vozača i vozačica.

Lorenzo Quinn svoje deus ex machina rješenje vidi u gigantskoj ruci i automobilu marke Fiat 500. Riječ je o skulpturi visokoj četiri metara pod nazivom Vroom Vroom, koja prikazuje automobil kojim se igra dijete.

Skulptura je postavljena povodom festivala City of Sculpture u londonskom parku Lane, a Quinn, sin umrlog glumca Anthonyja Quinna, istaknuo je da je cilj skulpture podsjetiti ljude na djetinjstvo, dječje radosti i uzbuđenja. 

'Vroom Vroom predstavlja moju nezavisnost, slobodu i odrastanje. Fiat 500 je prvi automobil koji sam kupio svojim novcem. Iako sam radio cijele dane, bio sam presretan kada sam kupio vozilo. Dobio sam nešto što sam zaista želio i to samo dobio isključivo svojim radom', ispričao je Quinn, napomenuvši da je upravo taj dan bio dan kada je i službeno odrastao.

Poznati umjetnik objasnio je kako je ova skulptura zapravo odraz uzbuđenja i radosti zbog malih stvari, na koje često zaboravljamo. Nakon Londona, skulptura kreće put Abu Dhabija. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.