Na ručku kod Yvesa
Ivica Prtenjača izdao knjigu 'Na ručku kod Yvesa'
Knjiga 'Kod Yvesa' objedinjuje kratke priče i recepte, a prema mišljenju autora, više podliježe književnoj, nego gastrokritici
Ivica Prtenjača izdao je knjigu koja pronalazi svoje mjesto na pola puta između kuhinje i naslonjača, a riječ je o kombinaciji 12 kratkih priča i 84 provjerena recepta.
Prije no što se iz Rijeke doselio u Zagreb, Ivica Prtenjača radio je kao čitač vodomjera, naplatničar plina, dostavljač sladoleda, skladištar, građevinski radnik, galerist, serviser vatrogasnih aparata i trgovac.
U četvrtak, 3. veljače Ivica Prtenjača gostuje na Književnom salonu u Galeriji SC, s početkom u 20 sati.
Danas radi kao voditelj književnih promocija u Profilu i voditelj književne tribine Kava i kolači u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, no za pravo predstavljanje najmaštovitijeg domaćeg promotora književnosti dovoljno je reći Prtenjača-pjesnik.
I sam Prtenjača, birajući između brojnih identiteta, za sebe kaže da je najviše pjesnik. Unazad deset godina izdao je čak sedam knjiga, napisao svoj prvi roman i dramu, a najzapaženije su njegove zbirke poezije za koje je nagrađen s više domaćih te prestižnom crnogorskom književnom nagradom Risto Ratković.
'Kod Yvesa' je novost u njegovom književnom opusu, a predstavlja i posebnost u hrvatskom izdavaštvu. Bogato opremljena fotografijama umjetnice i Prtenjačine partnerice Tanje Dabo, knjiga objedinjuje kratke priče i recepte, a prema mišljenju autora, ona više podliježe književnoj, nego gastrokritici.
Dok čekamo što će književna kritika i kuhari(ce) reći o sadržaju Yvesove knjige, Prtenjača za tportal govori zašto je spojio prozu i kuhinju, a zašto uz ručak nije spjevao pjesmu, pokazuje kako se snalazi u kuhinji i koliko se to razlikuje od pisanja, otkriva u kojoj je fazi njegov drugi roman i pokazuje koje su faze potrebne da bi ručak ispao kako spada.
Pogledajte video: max.tportal.hr
Vezane vijesti
-
Zbirka poezije 'Okrutnost' nastala je kao svojevrstan odgovor na njegov roman 'Dobro je, lijepo je' koji je publika doživjela kao nježan i optimističan
-
Odličan je za ljubitelje gin-tonika, a lako se priprema kod kuće.
-
Ovo je doručak za one koji su ujutro uvijek u gužvi, nevezano uz to rade li od doma ili putuju na posao...
-
Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.