Kultura

Kazalište Kerempuh

13 predstava na Danima satire

13 predstava na Danima satire

Ovogodišnji 35. dani satire posvećeni su Fadilu Hadžiću (1922.-2011.), tvorcu kazališta Kerempuh i Dana satire, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština dodajući da će Hadžićevi Prevaranti, posljednja predstava koju je postavio, otvoriti manifestaciju, javlja HRT .

Ovogodišnji Dani satire nude predstave različitog humornog karaktera, od komercijalno zabavljačkog do predstava jačeg autorskog pečata, koje se dotiču problema i devijacija u društvu.

 Kerempuh izvodi tri svoje predstave - Čudo u Poskokovoj Dragi, Spektakluk te Prevaranti. Tijekom festivala bit će izveden i Revizor (Festivalski dramski ansambl 61. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji sa ZKM-om), Cirkus destetika (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka), Tartuffe (kazalište Gavella), Amateri (KNAP) i Kiklop (Scene Gorica/Teatar &TD/Mini teatar iz Ljubljane).

 Publika će vidjeti gostovanja Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana/Mala drama s predstavom Kada sam bio mrtav, Beogradskog dramskog pozorišta s predstavom Harold i Maude, Ateljea 212 koji će izvesti Oca na službenom putu, Narodnog pozorišta Sarajevo s Hamletom u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna te predstavu Ludens Teatra Koprivnica, Kazališta Virovitica i Hrvatskog narodnog kazališta Pečuh 39 stepenica.

 Predstave će ocjenjivati žiri u kojemu su Helena Buljan, Saša Broz i Bojana Radović i na završnoj večeri, 19. lipnja, dodijeliti najboljima nagrade Zlatni smijeh.

 Osim u Kerempuhu, predstave će se izvoditi i u Zagrebačkom kazalištu mladih te u Gradskom dramskom kazalištu Gavella.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.