Kultura

Gliptoteka HAZU

Otvorenje izložbe "Dijalog: Lina Franko Zeitz i Izvor Pende"

Otvorenje izložbe

U četvrtak, 6.listopada u 20 sati u Gliptoteci HAZU održat će se otvorenje izložbe "Dijalog: Lina Franko Zeitz i Izvor Pende".

Zajednička izložba Line Franko Zeitz i Izvora Pende, pod nazivom »Dijalog«, predstavlja recentne radove dvoje mladih autora, čiji je profesionalni put usko povezan već šesnaest godina i dalje se razvija u permanentnoj komunikaciji i dijalogu. Osim što su vršnjaci i prijatelji, od početka svojega zanimanja za umjetnost dijele zajednički radni prostor, te rade i razvijaju se u istom ozračju.

Oboje su studirali na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, te na drugoj godini nastavili studij »slobodne umjetnosti« na Kunstakademie Düsseldorf, gdje su diplomirali i apsolvirali majstorsku godinu. Umjetnički dijalog ovo dvoje suputnika traje i intenzivno se razvija u istom gradu (oboje i dalje žive i rade u Düsseldorfu), gdje i dijele zajednički atelijer.

Imati zajednički atelijer godinama ukazuje na permanentnu, svakodnevnu sinergiju to dvoje umjetnika i na njihov međusobni utjecaj što je i rezultiralo ovom zajedničkom izložbom.

Izložba ostaje otvorena do 28.listopada 2011. utorak-petak 11-19 sati. Vikendom otvoreno za posjetitelje od 10 do14 sati.

Lida Roje Depolo/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.