Kultura

Najava

"Okret prostora" - tribina o raspolaganju javnim prostorima

Kako raspolaganje prostornim resursima vide predstavnici nezavisne kulturne i civilne scene? Koja je uloga (nezavisne) kulture u budućem planu razvoja Poluotoka?

U organizaciji predstavnika zadarske nezavisne kulturne scene, ovaj četvrtak 16. svibnja u dvorani ex-kina Callegro s početkom u 18 sati, održat će se javna rasprava 'Okret prostora'.

Poziva se zainteresiranu javnost, kulturne i društvene aktere grada da se uključe u razgovor kojim ćemo aktualizirati stanje i raspolaganje javnim prostorima i površinama grada.

Kroz analizu dosadašnje kulturne politike grada te s naglaskom na suvremene kulturne i društvene prakse, nastojati ćemo raspraviti slijedeća pitanja:

Postoji li razvojna strategija grada koja vodi računa o ravnopravnom održivom razvoju njegovih ekonomskih, kulturnih i društvenih dimenzija? Postoji li dugoročna strategija upravljanja gradskim javnim prostorima i površinama, posebno na području uže gradske jezgre?

Kako raspolaganje prostornim resursima vide predstavnici nezavisne kulturne i civilne scene? Koja je uloga (nezavisne) kulture u budućem planu razvoja Poluotoka? Kakav održivi suradnički model predlažu sudionici rasprave?

Na tribini sudjeluju: dipl.ing.arh. Nives Kozulić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije, dipl.ing.arh. Darko Anton Franceschi, predsjednik Društva arhitekata Zadar, dr.sc. Sven Marcelić i dr.sc. Krešimir Krolo, s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Dvorana Callegra, četvrtak 16/5/2013 u 18 sati.

Organizator je zagovaračka platforma Okret potpora. Zahvaljujemo cafe baru Callegro na podršci u realizaciji. Program platforme Okret potpora ostvaren je uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.