Kultura

Filmoljupci, navalite

ZFF pripremio četiri nova programa za 11. izdanje

ZFF pripremio četiri nova programa za 11. izdanje

11. Zagreb film festival uskoro otvara svoja vrata zaljubljenicima u film te donosi nove naslove debitantskog autorskog filma iz cijelog svijeta...

Zagreb Film Festivala održat će se od 20. do 27. listopada u kinima Europa i Tuškanac te u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagrebačkom plesnom centru i Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Po jedanaesti put festival publici uz natjecateljski program debitantskih naslova donosi i raznolik popratni filmski sadržaj razvrstan u sedam programa.

Programi poznati otprije su Moj prvi film, Velikih 5 i Bibijada. Moj prvi film donosi prvijence danas kultnih poljskih redatelja, Velikih 5 prikazuje aktualne uspješnice iz pet europskih kinematografija, dok Bibijada zabavlja najmlađu publiku.

"Ovogodišnji noviteti su 4 potpuno nova filmska programa i to su: Inspirirano stvarnim događajem , Istočnoeuropski SF, Queer RE-kreacija i Dan LUX filma", poručila je Iva Zovko, voditeljica press službe ZFF-a.

'Inspirirano stvarnim događajima' predstavlja gruzijski film 'U procvatu' koji je do sada osvojio desetak nagrada za najbolji film i najbolju žensku ulogu.

'Istočnoeuropski SF' pruža uvid u žanr znanstvene fantastike Istočne Europe od 20-ih godina prošlog stoljeća pa do danas.

U suradnji s organizacijom Queer Zagreb osmišljen je program 'Queer RE-kreacija' koji uključuje filmove autora queer izričaja na filmu.

Zadnja novost u programu ZFF-a je 'Dan LUX film'a gdje se tri finalista natječu za nagradu LUX koju Europski parlament dodjeljuje najboljem filmu za promicanje europskih vrijednosti i društveno relevantinih tema.

Više od desetljeća ZFF privlači publiku najnovijim debitantskim naslovima iz cijelog svijeta.

"Svake godine imamo velik broj posjetitelja koji dolaze na Zagreb film festival tako da vjerujemo da će i ove godine velik broj filmoljubaca doći i pogledati koji film."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.