Kultura

Najavljujemo

Gudački kvartet Porin gostuje u Zadru!

Gudački kvartet Porin gostuje u Zadru!

U ponedjeljak 19. svibnja na rasporedu je posljednji pretplatnički koncert u sklopu Koncertne sezone HNK Zadar 2013. / 2014.

Svibanjsko gostovanje u Zadru ostvarit Gudački kvartet Porin, nagrađivani ansambl kojeg čine Ivan Novinc (violina), Tamara Petir (violina), Lucija Brnadić (viola) i Neva Begović (violončelo).

Porin je osnovan još 1998. u sklopu razreda komorne glazbe prof. Mladena Sedaka, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Osim intenzivnog zajedničkog rada tijekom studija na Akademiji, Porin je aktivno sudjelovao na majstorskim tečajevima Valtera Dešpalja, a poslije i na tečajevima vrhunskih svjetskih gudačkih kvarteta kao što su Amadeus, Alban Berg, Bartók, Janaček, Smetana i Praški kvartet.

Mladi kvartet vrlo se brzo profilirao u jedan od najvažnijih hrvatskih komornih sastava, postigavši brojnim nastupima uspjehe ne samo diljem Hrvatske nego i diljem Europe, u Kanadi te u Argentini. Zadarskoj publici već poznati članovi ansambla (Ivan Novinc i Lucija Brnadić stalni su članovi Zadarskog komornog orkestra) nastupit će uz zadarsku pijanisticu Gordanu Zubović Pavić te izvesti velebni Franckov Klavirski kvintet u f-molu M. 7. U prvom dijelu, uz posebni hommage Stjepanu Šuleku u povodu njegova stotog rođendana, svirat će 5. Gudački kvartet iz ciklusa Moje djetinjstvo, a zatim Menuet Blagoja Berse.

Koncert započinje u 20 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od 40,00 i 30,00 kn - na Blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i od 18 do 20 h


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.