Kultura

Predsjednik festivala je Rade Šerbedžija

Otvoren prvi međunarodni filmski festival na Bledu

Otvoren prvi međunarodni filmski festival na Bledu

"Naš cilj je napraviti festival s dobrim filmovima i privući filmaše koji bi pomagali rješavati ekološka pitanja", kazao je uoči otvorenja direktor BFF-a, glumac Branko Đurić

Projekcijom osam dokumentarnih filmova o vodi u utorak je na Bledu otvoren prvi međunarodni Bled Film Festival (BFF), zamišljen kao prezentacija filmova s ekološkom tematikom, uz okupljanje ljudi iz svijeta filma.

 

"Naš cilj je napraviti festival s dobrim filmovima i privući filmaše koji bi pomagali rješavati ekološka pitanja", kazao je uoči otvorenja direktor BFF-a, glumac Branko Đurić.

Predsjednik festivala je Rade Šerbedžija, koji je istaknuo da je cilj tvoraca smotre otvoriti pitanje zaštite voda i okoliša općenito.

Večeras je na rasporedu i projekcija prvog od osam cjelovečernjih filmova iz natjecateljskog programa, a riječ je o filmu "Before My Eyes" indijskog redatelja Rajata Kapoora.

Festival traje do subote, kad će odvojeni žiriji dodijeliti nagrade za dokumentarni i igrani dio programa. Bit će dodijeljena i nagrada publike, a u sklopu festivala održat će se više panel rasprava o ekološkim i filmskim temama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.