Kultura

Gradsko vijeće

Goran Golovko novi intendant splitskoga HNK

Goran Golovko novi intendant splitskoga HNK

Pročelnik za kulturu i umjetnost u splitskoj Gradskoj upravi Siniša Kuko rekao je vijećnicima prije glasovanja kako Golovkin program odiše vizijom

Novi intendant Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Splitu je Goran Golovko (1965.), a na tu ga je dužnost danas imenovalo splitsko Gradsko vijeće.

Od 28 nazočnih vijećnika 19 ih je glasovalo za Golovka, a devet vijećnika koalicije HDZ-a bilo je suzdržano.

Dogradonačelnik Goran Kovačević rekao je da je Kazališno vijeće splitskoga HNK jednoglasno odlučilo Gradskom vijeću preporučiti da se Golovka imenuje za intendanta.

"Nadam se da će Golovka stabilizirati stanje unutar HNK Split", rekao je Kovačević.

Pročelnik za kulturu i umjetnost u splitskoj Gradskoj upravi Siniša Kuko rekao je vijećnicima prije glasovanja kako Golovkin program odiše vizijom.

"Golovko je bio direktor Drame u splitskome HNK i dobro poznaje stanje u toj kazališnoj kući", istaknuo je Kuko.

Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je danas i zaključak po kojem se mjerodavne gradske službe zadužuju da će pronaći novo mjesto za zoološki vrt na splitskom području i za novi azil za životinje.

Taj zaključak prihvaćen je s 15 glasova za i 14 protiv.

Dogradonačelnik Goran Kovačević rekao je kako životinje nemaju dobre uvjete za boravak u zoološkom vrtu na Marjanu te da je prilaz tom zoološkom vrtu nepristupačan, a zimi je izložen udarima bure.

"Gradsko poglavarstvo donijelo je još 2006. godine zaključak o pronalaženju nove lokacije za zoološki vrt i azil životinja na splitskom području, ali taj zaključak još nije proveden", podsjetio je Kovačević.

Dodao je kako će u provedbi zaključka iz 2006. medvjeda iz zoološkog vrta na Marjanu premjestiti u Liku.

Predsjednik HDZ-ova kluba vijećnika Petar Škorić rekao je prije glasovanja da se protivi predloženom zaključku jer je on uvod u gašenje zoološkog vrta na Marjanu, čemu se HDZ, kako je istaknuo, oštro suprostavlja.

"Nije Marjan tijesan za medu, nego samo treba urediti prostor. Nećete istjerati medu s Marjana, već istjerajte mede iz Banovine (zgrada Gradske uprave)", rekao je Škorić dogradonačelniku Kovačeviću.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.