Kultura

Putopisac

Tomislav Perko: Postavite si izazove i uživajte u životu!

Tomislav Perko: Postavite si izazove i uživajte u životu!

Tomislav Perko uvjeren je da to što je on učinio može svatko, samo se treba odvažiti...

Od Hrvatske do Kenije i natrag za nula kuna? Ništa nije nemoguće za mladog Tomislava Perka, koji je u Zadru otvorio Mjesec hrvatske knjige, promocijom knjige ''1000 dana proljeća'' u Gradskoj knjižnici Zadar.

Iza njega je tisuće dana, sati, minuta, lutanja svijetom koje ga potpuno promijenilo.

Prešao je pet kontinenata, 22 države, 130 gradova i sela, oko 40 tisuća kilometara i to isključivo stopirajući.

Svoju je životnu priču ovaj inače diplomirani ekonomist podijelio i kroz tekstove koje smo objavljivali ovdje , a u Gradskoj knjižnici Zadar je putem fotografija i kratkih video zapisa približio svoju avanturu brojnoj publici.

Tomislav Perko uvjeren je da to što je on učinio može svatko, samo se treba odvažiti.

''Zašto sam uopće krenuo? Prvo, jer sam mogao, zatim iz znatiželje, zbog nekakvog osobnog preispitivanja i edukacije. Putujući sam utažio znatiželju i naučio sam da zapravo nije važan sam cilj, već sve ono što čini dolazak do njega. Putovanje je prava životna škola'', priča Perko.

Doznali smo još mnogo zanimljivih informacija o tome kako stopirati, gdje se smjestiti, što jesti, piti...

Perko kaže da je najbolje na putovanjima - druženje s ljudima i upoznavanje različitih kultura koje te onda toliko iznenade jer spoznaš da smo svi mi zapravo -isti.

Na cesti je zarađivao svirajući gitaru, na brodu je prao palubu, u Australiji je preusmjeravao promet, bavio se i volontiranjem... sve u svemu, avantura Tomislava Perka fascinantna je i poučna, a njegova je poruka: postavite si izazove i uživajte u životu!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.