Kultura

Svečana dvorana:

Zagrebački solisti priredili večer klasične glazbe

Zagrebački solisti priredili večer klasične glazbe

Umjetnici na violinama Krunoslav Marić i Ivan Zečević do kraja su koncerta sa Sretenom Krstićem izveli spektakularan koncert

U sklopu kazališne koncertne sezone u pretplati, Zagrebački solisti su u Svečanoj dvorani Sveučilišta oduševili mnogobrojnu publiku.

Koncert je otvorilo "Ljeto" iz ciklusa Četiri godišnja doba u g-molu, koje je kao solist na violini solo dio izveo Sreten Krstić. Violinu je počeo svirati sa sedam godina, a od 1980. godine djeluje kao koncertmajstor Munchenske filharmonije.

Umjetnici na violinama Krunoslav Marić i Ivan Zečević do kraja su koncerta sa Sretenom Krstićem izveli spektakularan koncert.

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom violočelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest stoljeća Zagrebački solisti održavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a to redovito i prezentiraju na prestižnim svjetskim pozornicama.

Do sada su održali preko 3500 koncerata na svim kontinentima i u najslavnijim koncertnim dvoranama kao što su Royal Festival Hall u Londonu, Opera House u Sindeyu Victoria Hall u Ženevi ili Teatro Real u Madridu.

Izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicističk, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.