Kultura

S press konferencije

Koncerti, premijere i "pojačanje" ansambla u zadarskom kazalištu

Koncerti, premijere i

Dvije premijere i ''pojačanje'' glumačkog ansambla, te niz inozemnih gostovanja, to je sažetak najave nove koncertne i kazališne sezone koja je danas predstavljena u HNK Zadar na konferenciji za medije.

Ravnatelj HNK Zadar, Renato Švorinić, najavio je dvije premijere (početak prosinca i travnja), te dolazak mladog glumca Alena Liverića, koji će uz Jasnu Ančić i Žanu Bumber zaokružiti zadarski glumački ansambl.

"Sve predstave selektirane su pomno, imamo i komedije i drame, a radi se o naslovima koji su nagrađeni, odnosno o trenutno najboljoj produkciji hrvatskog glumišta'', kaže Jadranka Svaguša, dramska producentica.

Ispred Koncertnog ureda Zadar, Dina Bušić najavila je koncertnu sezonu, koja nam nudi izvođače iz Češke, Turske, Argentine, a otvara se već 15. listopada koncertom "Nikola Strmić i zadarska glazbena baština 19. stoljeća''. Dolaze nam Simfonijski orkestar HRT-a, Francesca Dego, Petrit Ceku, Zagrebački kvartet saksofonista, pijanist TorosCan, Katarina Livljanić, kvartet Epoque, ansambl Ars Longa...

Koncertnu sezonu obogatit će i ciklusi Bersa, Piu mosso, te naravno, nastupi Zadarskog komornog orkestra. U HNK Zadar zadovoljni su i pretplatom, a nastavlja se i pogodnost za studente u suradnji s OTP bankom.

Treba naglasiti da ove godine kazalište slavi 70 godina pa će u tom ozračju biti i sama sezona.

Kazališnu sezonu otvorit će 20. listopada predstava"Kristofor Kolumbo" Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Rene Medvešeka.

Istog dana u predvorju kazališta u povodu 70. godina HNK Zadar postavit će se izložba kazališnih plakata (iz Zbirke negativa Ante Brkana Galerije umjetnina NMZ).

U listopadu još nas očekuje već igrana predstava HNK Zadar "Branitelji" u režiji Jasne Ančić, te koncert  u ciklusu Bersa, "Bivši učenici, budući kolege".

U Zadru ćemo još imati prilike pogledati dramska ostvarenja Kazališta Virovitica (Legenda o sv. Muhlu), HNK Zagreb (Bella Figura), Teatar Rugantino (Thiscasting), a premijerno će se predstaviti "Dom Bernarde Albe" koji za HNK Zadar režira Dražen Ferenčina.

U 2016. očekuju nas Teatar Moruzgva (Mobitel), HNK Split (Kontra progresa), ZGK Komedija (Ella i Marilyn), GDK Gavella (Kolovoz u okrugu Osage), Teatar ITD i Kufer (Potop), HNK Osijek (260 dana) i još jedna premijera HNK Zadar - Razvedeni, WIFI uključen, u režiji Zorana Mužića.

Ne propustite sve detalje o nadolazećim gostovanjima u Zadru na našem portalu!

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.