Kultura

Od 1. do 16. svibnja

Politika prijateljstva - tema devetog Subversive film festivala

Politika prijateljstva - tema devetog Subversive film festivala

Ovogodišnje, 9. izdanje festivala održava se od 1. do 16. svibnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac i MM Centru, a posvećeno je politikama prijateljstva

Politika prijateljstva zajednička je tema devetog Subversive film festivala 

Ekonomski modeli, antifašističke borbe, budućnost ljevice, sindikalne politike, problemi energetskog siromaštva i hrane, zelena ekonomija samo su neke od tema koje će biti obrađene u petnaestak svibanjskih dana kroz bogat filmski, konferencijski i forumski program unatoč smanjenju sredstava.

Subversive Festival jedinstvena je platforma za teoriju i aktivizam, koja njeguje pluralizam, dijalog i kritički pristup društvu. U devet godina postojanja Subversive je u sklopu svojeg konferencijskog i filmskog programa ugostio brojne uvažene goste poput Olivera Stonea, Slavoja Žižeka, Terryja Eagletona, Yanisa Varoufakisa, Judith Butler, Gayatri Spivak i brojnih drugih te prikazao na stotine angažiranih i umjetničkih filmova.

Ovogodišnje, 9. izdanje festivala održava se od 1. do 16. svibnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac i MM Centru, a posvećeno je politikama prijateljstva.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.