Kultura

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

Gangplank traži suradnike za rad na umjetničkom projektu

Gangplank traži suradnike za rad na umjetničkom projektu

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva vizualne i multimedijalne umjetnike i umjetnice: koreografe i režisere, dramaturge, filozofe, teoretičare, glazbenike, plesače, glumce, tehničare rasvjete, tona i videa na sudjelovanje u riječkoj sesiji berlinskog kolektiva Gangplank, koja će se održati, od 28. lipnja do 9. srpnja, u Galeriji SKC.

Gangplank je međunarodna suradnička umjetnička platforma koja se bavi istraživanjem interdisciplinarnog stvaralačkog procesa u izvedbenim umjetnostima, s posebnim naglaskom na tehnologiju kao sve prisutnije dramaturško sredstvo. Gangplank je fluidno okupljanje umjetnika/ca, tehničara/ki i teoretičara/ki iz područja izvedbenih umjetnosti, a realizira se kroz besplatne kontinuirane radioničke i rezidencijalne programe diljem Europe.

Naglasak Gangplanka je na interaktivnosti i umrežavanju, omogućavanju transfera znanja na ne-hijerarhijski i transdisciplinarni način, strategiji za razvoj zajedničkih alata, principu open sourcea, mjestu i važnosti tehnologije u stvaranju izvedbe, diskusija prakse i teoretske pozadine, dokumentacija i objavljivanje rezultata svakog susreta.

Pod vodstvom umjetnika Brune Pocherona i umjetnice Emese Csornai uspostaviti će se grupa motiviranih tehničara/ki i umjetnika/ca koji će svoje interese, sposobnosti i osobna znanja usmjeriti k zajedničkoj konceptualizaciji i realizaciji slobodnih softverskih alata za scensko izvođenje, pojedinoj ideji/problem/projektu svakog sudionika pristupit će se s različitih gledišta ne bi li se pronašlo najbolje rješenje. Tijekom ovog Gangplank sastanka sudionici će se također upoznati s različitim programima pomoću kojih se tehnologija može koristiti kao dramaturško sredstvo te metodama korištenja digitalnih medija, poput crtanja svjetlom ili prikupljanja zvuka.
 
Prijava na radionicu treba sadržavati: ime i prezime, kontakt telefon i kratki opis ideje/problema/projekta s kojim se želi sudjelovati, a šalje se na skc.galerija@gmail.com s naznakom Gangplank.

Broj sudionika je ograničen, a rok za prijavu je 25. lipnja.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.