Kultura

U Maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar

R. V. Branham na tribini Ogranka DHK Zadar

R. V. Branham na tribini Ogranka DHK Zadar

U Maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar, u srijedu 12. listopada s početkom u 12 sati na tribini Ogranka DHK Zadar govorit će glavni urednik časopisa „Gobshite Quarterly" gosp. R. V. Branham iz Sjedinjenih Američkih Država.

R. V. Branham, esejist, dramatičar, pisac kratkih priča književnik je irsko-meksičkih korijena, uz to je osnivač, nakladnik i jedan od prevoditelja multilingualnog časopisa za književnost i umjetnost „Gobshite Quarterly" kojega će predstaviti u Zadru.

R. V. Branham će govoriti o sjevernoameričkoj kulturnoj i nakladničkoj sceni, o svom radu, ali i o promoviranju suvremene hrvatske književnosti i umjetnosti, te o svojim planovima za suradnju s hrvatskim autorima, pjesnicima, piscima i likovnjacima.

Američki višejezični međunarodni časopis „Gobshite Quarterly" koji izlazi u gradu Portlandu, u američkoj saveznoj državi Oregon, od zadarskih autora do sad je objavio Tomislava Marijana Bilosnića i Franka Sorića, a jedan broj časopis u cijelosti je bio posvećen hrvatskom političkom aktivisti Zvonku Bušiću (23 siječnja 1946 - 1. rujna 2013). Časopis „Gobshite Quarterly" poznat je po tome da objavljuje autore iz cijeloga svijeta, tako da svakog uvrštenog autora predstavi na više jezika, a po mogućnosti i pisama.

U radu tribine uz gosta iz Amerike, književnika R. V. Branham, sudjeluju i književnice Julienne Bušić, Sanja Knežević, Jelena Primorac, kao prevoditeljica, te Tomislav Marijan Bilosnić, kao domaćin tribine.

Organizator tribine je Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Zadar i Udruga 3000 godina Za dar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno