Kultura

Biološki odsjek PMF-a

Dr. Trivers oduševio publiku 2. Simpozija o snazi evolucijske misli

Dr. Trivers oduševio publiku 2. Simpozija o snazi evolucijske misli

Drugi simpozij o snazi evolucijske misli doveo je domaćina drugog dana predavanja, Biološki odsjek PMF-a, na rub prihvatnih kapaciteta.

Preko 200 ljudi tražilo je svoje mjesto na predavanju o najnovijim spoznajama o ljudskoj evolucijskoj genetici te se zbog manjeg kapaciteta predavaonice, predavanje prenosilo putem live streama u drugoj najvećoj predavaonici Biološkog odsjeka.

Profesor Trivers elaborirao je principe genetike ljudske vrste, poveznice s neandertalcima, sudbinu Y kromosoma te gubitak genetičke raznolikost uslijed širenja ljudske vrste.

Ujedno je pokušao opravdati sebičnost genetičkog materijala, i to u istom tonu kojeg su razumjeli studenti prirodnih i društvenih znanosti, znanstvenici svih profila kao i publika željna jasnog, konkretnog i oštrog jezika kojim je profesor počastio sve uzvanike.

Događaj je uzvisio svojim prisustvom i tehnički ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar koji je pokušao prodrijeti kroz bistar um ovog 73-godišnjeg "nobelovca" iz biologije.

Simpozij se nastavlja u srijedu 12. listopada na Institutu Ivo Pilar, u organizaciji Hrvatskog biološkog društva, Instituta Ivo Pilar i Biološkog odsjeka PMF-a. Više informacija o simpoziju: www.powerofevolution.org


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.