Info

posla ima

Hrvatska vatrogasna zajednica izvještava o intervencijama

Hrvatska vatrogasna zajednica izvještava o intervencijama
Srecko Niketic/PIXSELL

Do sada je u sanaciji posljedica nevremena angažirano 12.348 vatrogasaca sa 4.502 vozila na ukupno 4.293 intervencije

Jaka oluja praćena kišom i tučom i jučer je dodatno oštetila krovove objekata i automobile, a vatrogasci su radili na ukljanjanju stabala, granja i crijepova s prometnica te sanirali krovišta i dimnjake.

Glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed za upućivanje osposobljenih vatrogasnih timova za rad na visini iz Splitsko-dalmatinske i Koprivničko-križevačke županije kao ispomoć u Kutinu i Novsku. Izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga koje su upućene iz Osječko-baranjske u Požeško-slavonsku i Vukovarsko-srijemsku županiju vraćene su u svoje matične postrojbe.

Na Rabu je do došlo odrona zemlje u blizini objekata, a vatrogasci su evakuirali stanare zgrade te su tijekom noći radili na osiguranju područja. 

Grad Zagreb: bilježimo 759 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 2277 vatrogasaca sa 773 vatrogasnih vozila.

Zagrebačka županija: bilježimo 1293 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 3705 vatrogasaca sa 1369 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

Karlovačka županija: bilježimo 354 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1158 vatrogasaca sa 452 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija na području Karlovca, Duge Rese, Lipnika, Slunja, Skradskog Sela i Ribnika.

Sisačko-moslavačka županija: bilježimo 315 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 889 vatrogasaca sa 348 vatrogasnih vozila. 

Osječko-baranjska županija: bilježimo 53 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 225 vatrogasaca sa 78 vatrogasnih vozila. 

Požeško-slavonska županija: bilježimo 479 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 720 vatrogasaca sa 293 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice. Izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Osječko-baranjske županije (DVD Belišće) koji su upućeni na pogođeno područje Pleternice sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom (autoljestva) vraćeni su u matičnu postrojbu 22. srpnja.

Vukovarsko-srijemska županija: bilježimo 120 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 315 vatrogasaca sa 135 vatrogasnih vozila. Izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JVP Beli Manastir, DVD Đakovo i VZ Baranja) koji su upućeni na pogođeno područje Županje i Iloka sa ukupno 34 vatrogasca i osam vatrogasnih vozila vraćena je u matične postrojbe 22. srpnja. 

Bjelovarsko-bilogorska županija: bilježimo 116 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 398 vatrogasaca sa 142 vatrogasnih vozila.

Brodsko-posavska županija: bilježimo 430 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1370 vatrogasaca sa 460 vatrogasnih vozila. 

Primorsko-goranska županija: bilježimo 160 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 641 vatrogasaca sa 178 vatrogasnih vozila. 

Istarska županija: bilježimo 143 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 346 vatrogasaca sa 138 vatrogasnih vozila od kojih je 70 zabilježeno u novom nevremenu koje je pogodilo Istarsku županiju 21.07.2023. poslije 15:30 sati. 

 


Reci što misliš!