Događaji

koka

Zadarski kanal će se ponovno “zabijeliti” od jedra

Zadarski kanal će se ponovno  “zabijeliti” od jedra
regate.com.hr

Zadarski kanal će se ponovno “zabijeliti” od jedara jedrilica koje će zajedriti na jednoj od najmasovnijih regata krstaša na Jadranu, Zadarskoj Koki koja se i ove godine jedri u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok.

Zadarska Koka, nazvana po srednjevjekovnom trgovačkom brodu, namijenjena je svima koji vole jedriti, bez obzira imali ozbiljne ili manje ozbiljne natjecateljske ambicije, kao i onima koji su samo zaljubljenici u more i naš grad.

Ruta regate je predviđena tako da su brodovi u svakom trenutku vidljivi s gradske rive. Start je na gatu Obale Kralja Petra Krešimira IV. Oznake koje se obilaze su također smještene nadomak popularnih šetališa - svjetionika na Puntamici i Punte Bajlo.

Jedre se dva kruga, a pri svakom krugu jedrilice obvezno moraju proći svega kojih desetak metara od gradske rive, tako da se cijela regata može pratiti s kopna.

Prva Zadarska Koka startala 22. listopada 2005. godine, a naziv je dobila po trgovačkom jedrenjaku Chocha koji je u Zadar uplovio 22. listopada 1398. u čiji se spomen ovo događanje i održava.

Subota, 26.10. ZADARSKA KOKA 

[➡️] 11:00 Start regate
[➡️] 15:00(po završetku jedrenja) Ručak za sve sudionike
[➡️] 17:00 Warm up: Sexy M.F
[➡️] 19:00 Svečano proglašenje pobjednika regate
[➡️] 20:00 Zabavni program- Dj Domagoj
[➡️] 21:00 Koncert-Supercover bend
[➡️] 00:00-02:00 After party Dj Domagoj


Reci što misliš!