Događaji

20000 milja

Društvo istraživača mora u Palermu predstavilo istraživanja na području Zadarske županije

Društvo istraživača mora u Palermu predstavilo istraživanja na području Zadarske županije

Hrvoje Čižmek i Ivana Zubak Čižmek - predstavili su rezultate istraživanja s područja Mljeta na periskama i na trpovima na području Zadarske županije.

Od 13. do 18. 10. Društvo istraživača mora sudjelujelovalo je na 43. CIESM kongresu u Palermu, gdje su predstavili rezultate edu-programa "Mladi misle na plavo" i najavilo smo njegovu međunarodnu provedbu kroz HORIZON Seatechub projekt. Predavanje i poster izlaganje održala je Barbara Čolić

- Kroz naše aktivnosti, mlade uključujemo u istraživanje i zaštitu mora s posebnim fokusom na očuvanje ugroženih vrsta i staništa. Ostatak naše istraživačke miljaške ekipe - Hrvoje Čižmek i Ivana Zubak Čižmek - predstavili su rezultate istraživanja s područja Mljeta na periskama i na trpovima na području Zadarske županije.

Uz miljaše popratili smo i druge naše kolege i suradnike, posebice one koju su predstavljali rad zajedničkog truda na Lastovu kroz HRZZ projekt ISLAND Project Island čije su rezultate predstavile Antonija Matek i Maja Mucko

CIESM (Mediterranean Science Commission) okuplja više od 20 zemalja i vrhunske znanstvenike iz cijelog Mediterana, a ovaj kongres prilika je za prezentiranje inovacija i umrežavanje u svrhu bolje zaštite naših ekosustava.

Društvo 20000 milja ponosni je nositelj oznake kvalitete *SKOCKANO* za svoje edu-programe koju smo promovirali na kongresu.


Reci što misliš!