Događaji

#info

Novinarska ekipa iz Zadra na studijskom putovanju u Milanu

Novinarska ekipa iz Zadra na studijskom putovanju u Milanu
Novi radio

Europe direct Zadar Agencije za razvoj zadarske županijske Zadra Nova organizirala je jedno studijsko putovanje u Italiju, točnije u Milano u trajanju od dva dana.

Ravnateljica Agencije Marina Dujmović Vuković istaknula je kako je važan aspekt rada Zadra Nove informiranje građana o mogućnostima koje pruža Europska unija.

“Mi smo prošle godine obilježili 10 godina članstva u Europskoj uniji i još uvijek smo najmlađa članica europske obitelji. Kroz aktivnosti ovog našeg Europa directa Europsku uniju približavamo ljudima u našoj sredini.

Jedna od aktivnosti kako to radimo su i ova informativna putovanja za novinare jer su nam mediji od izuzetne važnosti putem kojih želimo informacije plasirati što široj javnosti…”, naglasila je Dujmović Vuković dodajući kako već četvrtu godinu u nizu putuju s novinarima razmjenjujući znanja i iskustva koja će oni potom kvalitetno prenijeti našim sugrađanima.

Prema riječima ravnateljice, ove godine je odredište Italija gdje su im kolege iz Lombardije prezentirali kako Europska unija djeluje i u zemljama članicama koje su neto uplatiteljice u europske fondove.

“Danas u popodnevnim satima idemo u posjet njihovom projektu obnove kulturne baštine da vidimo kako je to implementirano ovdje u Milanu, a sutra imamo posjet projektu vertikalnih vrtova kako bismo vidjeli kako kolege u drugim zemljama jednako kao i mi, koriste bespovratna sredstva iz Europske unije. Jako je važno vidjeti koja su to druga iskustva, ali i koje su to pogreške koje bi valjalo izbjegavati”, zaključila je ravnateljica.

Doznajemo kako je u zadarskoj ekipi deset sudionika od čega su osam novinara, a dvoje su djelatnici agencije Zadra Nova.


Reci što misliš!