Događaji

ususret meat me festivalu

Mesnica Gobin: Tradicija s okusima otoka

Mesnica Gobin: Tradicija s okusima otoka
TZGZ

Sredinom idućeg tjedna, od srijede, 9. listopada do subote 12. listopada, Zadar će postati odredište za ljubitelje vrhunskih mesnih delicija na petom po redu Meat Me festivalu.

Ova manifestacija okuplja najbolje mesare iz grada, koji će svojim proizvodima doprinijeti stvaranju inovativnih specijaliteta za sve posjetitelje.

Zadarske mesnice koje dijelom sudjeluju u donaciji mesa za festival već su generacijama nosioci lokalne kvalitete i tradicije, a svaka od njih ima svoju jedinstvenu priču koja obogaćuje lokalnu gastronomsku scenu.

Priča mesnice Gobin počinje 1950-ih godina u Kalima na otoku Ugljanu, gdje je dida Joso otvorio prvu obiteljsku mesnicu.

Njegov trud i rad preneseni su na nove generacije, koje su proširile poslovanje na Zadar.

Danas, treća generacija predvođena Josipom Gobinom vodi jednu poslovnicu koja je otvorena još 1982. godine. Gobin je prepoznatljiv po mesu isključivo hrvatskog podrijetla, a njihova ponuda suhog zrenja mesa (dry aged) stvara prave gurmanske užitke.

Suho odležano meso, koje se priprema u posebnim komorama, postalo je popularan specijalitet među ljubiteljima mesa, a Josip napominje kako se posebni enzimi pobrinu da meso bude mekano i puno okusa.


Reci što misliš!