Događaji

5. listopada

Uskoro radionica: Potencijal poljoprivrednog zemljišta

Uskoro radionica:  Potencijal poljoprivrednog zemljišta

Zemlja je svuda oko nas, poljoprivreda kao dio našeg identiteta, ali jako malo poljoprivrednog zemljišta je u funkciji – zašto? U subotu, 5. listopada s početkom u 10 sati u prostorijama OŠ Vladimir Nazor u Neviđanima, održat će se predavanje na temu potencijala poljoprivrednog zemljišta, na koje su pozvane sve zainteresirane žene s otoka Pašmana i Ugljana, ali i kopna.

Događaj se organizira u okviru projekta OtokNET udruge Modus Vivendi koji financijski podržavaju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Općina Pašman.

Na predavanju pod nazivom „Poljoprivredno zemljište – perspektiva, mogućnost, održivost“ govorit će se o vrstama vlasništva poljoprivrednog zemljišta, o mogućnostima razvoja i korištenja zemljišta i o višestrukim koristima stavljanja, odnosno održavanja poljoprivrednog zemljišta u funkciji poljoprivredne proizvodnje.

Predavanje će održati Natalija Banović, koja se gotovo cijeli svoj radni vijek bavi raspolaganjem poljoprivrednim zemljištem i rješavanjem pripadajuće problematike. Nakon 22 godine rada u jedinici lokalne samouprave, svoj rad je nastavila u tvrtki Agrodet te, kao i svi djelatnici Agrodeta, rado dijeli svoje znanje i iskustvo sa zainteresiranim slušateljima.

Tvrtka Agrodet osnovana je 2016. godine te se bavi geodezijom, zemljišnim problemima i raspolaganjem poljoprivrednim zemljištem za razne profile klijenata. Osnivači i vlasnici tvrtke su dr. sc. Blaženka Mičević i Vedran Mičević koji su se odlučili na pokretanje tvrtke kako bi se mogli posvetiti projektima važnima za gospodarski razvoj te im pristupati drugačije i efikasnije. Cilj Agrodeta je klijentima ponuditi objedinjene usluge koje nude odgovore na sva njihova pitanja u područjima upravljanja poljoprivrednim zemljištem, imovinsko-pravnih odnosa, geodetskih i tehničkih usluga i sl. što je sve objedinjeno u jedan koncept zvan – Agrodezija.

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta, mole se svi zainteresirani da potvrde sudjelovanje na 098/921-6993 (Andreja, wapp/sms).


Reci što misliš!