Događaji

#HMZG

Zadar domaćin 29. Jesenskog poslovnog sastanka hrvatske mreže zdravih gradova

Zadar domaćin 29. Jesenskog poslovnog sastanka hrvatske mreže zdravih gradova
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska županija domaćin je 29. jesenskog poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova (HMZG) koji se održava u Zadru. Središnja tema dvodnevnog skupa je Zdravlje i socijalno blagostanje - dostupnost zdravstvene zaštite.

Uz redovita izvješća o provedenim aktivnostima i planovima za sljedeću godinu, na sastancima se prikazuju i primjeri dobre prakse.

O početcima i nastaknu "Tima za zdravlje" Zadarske županije koji je jedan od primjera dobre prakse govorila predsjednica HMZG-a Selma Šogorić.

Sastanku HMZG-a nazočila je i Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustav, obitelji i socijalne politike, Marko Kolega -pročelnik UO za zdravstvo Zadarske županije, Josip Vidov- pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku, Benito Pucar-ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar te brojni drugi.

Pozdrave i dobrodošlicu sudionicima u ime Zadarske županije uputio je pročelnik Kolega.

- U modernim vremenima koje ima pomalo iskrivljene vrijednosti nekako po strani stavljamo zdravlje i zdravstvenu zaštitu. Problemi s kojima se suočavamo, ne samo mi već i drugi gradovi i županije, kao što su manjak zdravstvenog kadra i velike cijene zdravstvenih usluga, nisu uvijek rješivi na mikrolokaciji. Određeni problemi se rješavaju na nacionalnoj razini, ali ipak imamo brojne primjere dobre prakse kako su neki od gradova i županija riješili zdravstvene probleme u svojoj sredini. - istaknuo je Marko Kolega.


Reci što misliš!